Nedjelja, 1. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Slavni redatelj

Preminuo je Bruce Gowers, glazbeni redatelj koji stoji iza hita "Bohemian Rhapsody"

Autor: S.M.

18.01.2023. 11:13
Preminuo je Bruce Gowers, glazbeni redatelj koji stoji iza hita

Foto: YouTube Screenshot

Bio je stručnjak za prijenose uživo i TV specijaleGlazbeni redatelj i producent Bruce Gowers preminuo je u dobi od 82 godine.


Slavni redatelj preminuo je u nedjelju u svome dome u Santa Monici, nakon što je obolio od akutne respiratorne infekcije, otkrili su članovi njegove obitelji, a prenosi The Daily Star.


Gowers je najveću slavu dobio režiranjem originalnog glazbenog videa grupe Queen za “Bohemian Rhapsody” čime je dobio vlastitu MTV nagradu.
Poznat je i kao redatelj Američkog idola, a bio je stručnjak za prijenose uživo i TV specijale. Pomogao je producirati različite dodjele nagrada, od dodjele Emmyja i Billboarda do MTV-a te People’s Choica.


U razdoblju od 2002. do 2011. godine, režirao je više od 200 epizoda Američkog idola kroz osam sezona. Radom na ovom showu zaslužio je pet Grammyja.


Na svom putu u glazbene legende, režirao je mnoštvo humorističnih specijala radeći s najvećim talentima industrije, uključujući Richarda Lewisa, Jerryja Seinfelda, Robina Williamsa i Eddieja Murphyja, a na glazbenim je spotovima surađivao sa Justinom Timberlakeom te Britney Spears, između ostalih.