Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

U OSIJEKU

Počelo snimanje druge sezone izvrsne HRT-ove krimiserije: 'Šutnja' se vraća još napetija

Autor: Ivana Kocijan

30.11.2022. 08:37
Počelo snimanje druge sezone izvrsne HRT-ove krimiserije: 'Šutnja' se vraća još napetija

Foto: Branka Katić, Dalibor Matanić i Goran Bogdan, HRT

Scenarije za novih šest epizoda kriminalističke serije nastale prema motivima preuzetima iz romana pisca i novinara Drage Hedla potpisuje Marjan AlčevskiProdukcijska kuća Drugi plan jučer je u Osijeku za potrebe Hrvatske radiotelevizije započela snimanje druge sezone dramske serije »Šutnja«.


Scenarije za novih šest epizoda kriminalističke serije nastale prema motivima preuzetima iz romana pisca i novinara Drage Hedla potpisuje Marjan Alčevski, fotografiju Danko Vučinović, scenografiju Ivo Knezović, a režiju Dalibor Matanić.


Glumačkoj ekipi iz prve sezone, koju predvode Kseniia Myshina, Sandra Lončarić, Darko Milas, Leon Lučev, Godan Bogdan, Tihana Lazović, Mijo Jurišić, u novoj su se sezoni pridružili Branka Katić, Anđelka Prpić, Iva Jerković, Iryne Verenich-Ostrovska i mnogi drugi.
Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba iz Drugog plana, a urednica serije za HRT je Jasmina Božinovska Živalj.


– Iako nas je rat u Ukrajini natjerao na određene izmjene i prilagođavanje scenarija stvarnosti, iznimno smo sretni što nastavljamo pričati našu priču. »Šutnja« se vraća još napetija nego u prvoj sezoni i nadamo se da će gledatelji u Hrvatskoj, ali i brojnim europskim zemljama, SAD-u, Australiji… gdje je prva sezona do sada plasirana, biti zadovoljni, rekao je Taraba.


Kako najavljuju s HRT-a, druga sezona »Šutnje« bavi se svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom.


Branka Katić nova je glumica u seriji, Foto: HRT


Godinu dana nakon završetka radnje iz prve sezone pronaći ćemo naše junake udaljene jedne od drugih. Olga (Kseniia Myshina) je potpuno posvećena humanitarnoj pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor (Goran Bogdan) je upravo dočekao objavljivanje autobiografije koju je napisao za Horvatića (Leon Lučev).


Ona je veliki uspjeh, a njegovo ime nije na omotu. Vesna (Sandra Lončarić) nakon napada na Vladimira radi na važnim slučajevima kao glavna inspektorica. U drugoj sezoni važnu ulogu u pokretanju zapleta dobit će dvije jake žene – Mila, koju glumi Branka Katić i Jelena, koju glumi Anđelka Prpić.


Prva sezona serije, koju je odlično prihvatila i publika i kritika, premijeru je imala na HTV-u, zatim na ukrajinskom Oll.TV-u, a premijera na ARTE/ZDF zakazana je za veljaču 2023. godine. Serija »Šutnja« dosad je emitirana i na streaming platformi HBO Europe, a gledatelji HTV-a prvu sezonu mogu pogledati na HRTi.


Premijerno emitiranje druge sezone ove intrigantne serije predviđeno je za jesen 2023. na Prvom programu HTV-a.