Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

»Lockdown blues«

Objavljen treći album Riccarda Staraja i Mindinght Blues Banda

Autor: Marina Kirigin

09.11.2022. 09:22
Objavljen treći album Riccarda Staraja i Mindinght Blues Banda

Foto: Nikola Cvjetković

Nastao još za vrijeme aktivnog pandemijskog lockdownaRiccardo Staraj i njegov Midnight Blues Band objavili su treći album »Lockdown blues«. Nastao je tijekom pandemije kad su kretanja bila ograničena i kad su svi barovi bili zatvoreni.


Bend koji čine Vedran Mijić, Marko Sedlak, Josip Rubinić i Dejan Turk, odlučili su svoju snagu usmjeriti u kreativu pa su ušli u studio i krenula je pjesma za pjesmom, stih za stihom, nota za notom. Staraj je ponio svoje stare tekstove, prilagodio ih vremenu u kojem živimo i napisao nekoliko novih pjesama. Jedna od pjesama na albumu se zove »Lockdown blues«, a nastala je kao parodija na aktualno planetarno stanje uzrokovano COVID-krizom.


Album sadrži osam skladbi od kojih je jedna na čakavskom narječju, jedna na talijanskom jeziku, a sve ostale su na hrvatskom. Na ovom albumu ne izostaje Starajeva karakteristična buntovna lirika, kao ni ljubavna tematika, no poglavito su to pjesme s upečatljivom porukom realnosti u kojoj živimo. Vjeruje se kako će ljubitelji bluesa, funka, blues rocka i neizostavne poezije od koje se Staraj nikada ne razdvaja, biti oduševljeni ovim albumom.
Midnight Blues Band su: Riccardo Staraj – vokal i autor tekstova; Vedran Mijić – bas gitara, klavijature, saksofon; Marko Sedlak – gitara; Josip Rubinić – truba; Dejan Turk – bubnjevi.


Gosti na albumu bili su: Petar Tepšić – trombon, Manuel Brajan – harmonika, Luka Vrbanec – alt saksofon. Tonski snimatelj je Matej Zec, studio GIS, grafički dizajn albuma potpisuje Vladimir Šijan, a autor fotografija je Nikola Cvjetović.