Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zagrebački rockeri

Bend Gatuzo s dva nova singla najavljuju šesti studijski album

Autor: S.M.

07.11.2022. 10:14
Bend Gatuzo s dva nova singla najavljuju šesti studijski album

Foto: PR

Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock albumZagrebački bend Gatuzo s dva potpuno nova singla najavljuje šesti studijski album koji će objaviti početkom iduće godine. Dečki su se vratili s novim pjesmama koje zvuče svježe, pune energijom te prepoznatljivim zvukom. Cijeli album je snimljen u PurpleCat studiju, a produkciju je radio Šiljo koji kaže da se album radio na drugačiji način.


“Tijekom dugih jam sessiona u studiju. Baš onako kako smo i htjeli! Zvuči odlično”, poručuje.


Gatuzo je objavio EP “Temelji” (2006., Spona) te pet studijskih albuma – “Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.), “Megalomania” (2014.) i “Van kontrole” (2019.).
Osvojili su mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.


Uz Gatuzo, Šiljo je svirao i u kultnom sastavu Majke (2009.-2012.) te snimio album “Teške boje” (2011.) koji je proglašen albumom godine, a isto tako je i autor pjesme “Teške boje”, koja je osvojila Porin (2012.) za hit godine i pjesmu godine.


Singlovima “Moje misli” i “Osamljeni put” najavlju šesti studijski album, koji će biti objavljen početkom 2023. godine.