Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

HKD

Matija Cvek na Dan zaljubljenih stiže u Rijeku

Autor: Ivana Kocijan

08.12.2022. 09:06
Matija Cvek na Dan zaljubljenih stiže u Rijeku

Foto: Promo

Uz pratnju benda The Funkensteins hvaljeni će glazbenik podsjetiti zašto nosi titulu jednog od najtraženijih mladih pop-pjevačaHrvatski kulturni dom na Sušaku pobrinut će se za najljepše riječko Valentinovo 2023. uz koncert jednog od najtraženijih mladih pop-pjevača Matije Cveka uz pratnju grupe The Funkensteins. Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni. Polovinom travnja prošle godine objavio je debitantski album »Izbirljivo i slučajno«, koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičara i dalje pristižu.


Hit na hit


Veliki skok u njegovoj profesionalnoj karijeri dogodio se već nakon objave prvog singla, pjesme »Visine«, koja je postala veliki hit na YouTubeu u Hrvatskoj s gotovo 2 milijuna pregleda.


Nakon »Visina« nastavio je nizati hit do hita poput brze, pop-funk pjesme »Praviš me ludim«, koja je osvojila radijske postaje diljem Hrvatske, funk-pjesma »Probudi se«, koju je napravio u suradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip-hop grupe TBF, pop- swing balade »Ako nađem nekoga« napisane za crtani film »Korgi«, »Nasloni se«, suradnje s Matijom Dedićem.
Pjesmom »Ptice« osvojio je prvo mjesto na 68. Zagrebačkom festivalu, a njegov veliki hit u suradnji s Eni Jurišić »Trebaš li me« ne silazi s top-ljestvica.


Ovo je svakako njegova godina jer i dalje niže nagrade; na svečanoj dodjeli najveće hrvatske glazbene nagrade, Porin, osvojio je dva kipića – onaj za najbolji pop-album te za najbolju mušku izvedbu, za pjesmu »Ptice«. Matiju Cveka odlikuju iznimno kvalitetni live nastupi sa njegovim bendom The Funkensteins. Early bird ulaznice za valentinovski koncert do 31. prosinca moguće je kupiti po cijeni od 100 kn (13,27 eura), a od 1. siječnja do 13. veljače cijena će im biti 16 eura odnosno 20 eura na dan koncerta.


Jazz-album


Dodajmo i da je Matija Cvek prošlog tjedna održao rasprodan koncert u zagrebačkom Domu sportova kojim je zaključio uspješnu turneju »Izbirljivo i slučajno«. Uoči nastupa koji je bio kruna njegovog rada objavio je jazz- album »Izbirljivo i namjerno«, snimljen u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Bandom Bjelovar, koji djeluje od 1979. godine. Kompozitor, aranžer i dirigent Bruno Bišćan uhvatio se albuma »Izbirljivo i slučajno« i uz nove aranžmane pretvorio ga u jazz-djelo »Izbirljivo i namjerno«.


– Dimenzija kroz koju je Bruno Bišćan sa svojim Big Bandom Bjelovar proveo moj prvi album, plijeni pažnju, zahtijeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom. Zahvalan sam Bruni na ovom iskustvu te svim njegovim suradnicima, s guštom slušam ovaj album, rekao je Cvek, dok je Bišćan dodao:


– Suradnja s Matijom Cvekom premijerno je predstavljena u Bjelovaru 2021. godine i bila je prva takva suradnja s talentiranim autorom i solistom te novim aranžmanima pisanima baš za Big Band Bjelovar. Matija je prepoznao naš trud i umjetničku vrijednost projekta, te je predložio snimanje albuma. Naravno, jedan od glavnih motivirajućih faktora bila je oduševljenost publike projektom te se nadamo dugom nizu uspješnih suradnji.


 


U tijeku izbor za Cesaricu za Hit studenog

Počeo je izbor za Cesaricu za Hit studenoga. U konkurenciji su: »Ne moram ni ja« – Matija Cvek & The Funkensteins, »Ima li nas sutra« – Feminnem, »Priča o nama« – Franka, »Samo se ljubit’ isplati« – Jelena Rozga, »Sunce moje« – Mia. Glasovanje traje do 16. prosinca u ponoć na Facebook stranici Cesarica, Cesarica Viber chatbotu te na službenoj stranici cesarica.org.