Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

"Tvrdo kao Mamić!"

Mamić tužio Vojka V. za klevetu, ali sve bi mu moglo propasti. Nije mislio na jednu sitnicu…

Autor: Portal Novi list

24.02.2023. 18:25
Mamić tužio Vojka V. za klevetu, ali sve bi mu moglo propasti. Nije mislio na jednu sitnicu…

Foto: Vojko V, Zoran Mamić/ Mateo Levak, Stringer/PixsellZoran Mamić, bivši sportski direktor i trener Dinama, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koje ga je pravomoćno osudilo na 4 godine i 8 mjeseci zatvora zbog izvlačenja više od 100 milijuna kuna iz kluba, tužio je poznate repere Vojka V. i Gršu za klevetu.


Kako piše Večernji list, mlađi brat Zdravka Mamića pozvan je da se početkom ožujka pojavi na splitskom Općinskom sudu u povodu tužbe za kazneno djelo klevete koju je podnio protiv Andrije Vujevića i Grge Šipeka.


Što bi za Mamića značio dolazak u Hrvatsku


Mamića se poziva kao privatnog tužitelja na ročište na kojem bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama. Ako se Mamić ne pojavi na sudu smatrat će se da je odustao od tužbe i postupak će se obustaviti.
Ne treba posebno napominjati da bi Mamićev prelazak hrvatske granice značio da će automatski završiti u pritvoru. Prema svemu sudeći, od tužbe protiv poznatih repera neće biti ništa.


Podsjetimo, Vojko V. i Grše 2021. godine objavili su pjesmu “Mamići”, koja na YouTubeu ima 920.000 pregleda.U pjesmi Vojko V. i Grše repaju: “vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki… Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu”.


“Idemo tvrdo ka Mamići…”


Potom nastavljaju: “Dudu će dobit‘ kikiriki, državni sudac dobit će sat, pomoćni sudac sudit će offside ili u nezgodi slomit će vrat, zovem Gršu da donese pršut, idemo tvrdo ka Mamići…”


Vojko V. komentirao je tužbu za Večernji list.


“I Grše i ja živimo od toga da u svojim tekstovima, među ostalim, uvrštavamo društvene fenomene kojih su svjesni mi, svi naši slušatelji i svi koji prate domaće medije.


Ono što mi stavljamo u svoja umjetnička djela je naša umjetnička odluka”, kazao je za Večernji list Vojko V.


Za sva pravna pitanja uputio je na odvjetnika Vinka Ljubičića.