Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NOVA NAGRADA

Klapa Munita opet nagrađena na klapskom festivalu u Makarskoj

Autor: Portal ZL

16.10.2023. 08:45
Klapa Munita opet nagrađena na klapskom festivalu u Makarskoj

Foto: Klapa MunitaProteklog se vikenda klapa Munita na svom drugom nastupu na festivalu „KUM – klape uz mandoline“ u Makarskoj opet okitila nagradama. Na netom održanom festivalu zadarska Munita ovoga puta je zaslužila 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, 3. nagradu publike i 2. nagradu za novu skladbu koju je dobio autor i član klape Vjekoslav Šuljić. Festival u Makarskoj vratio se nakon jednogodišnje pauze sa novim konceptom – klape su ovoga puta morale izvoditi novu skladbu koja se ocjenjivala, i uz nju jednu skladbu po slobodnom izboru.


Munita se tako natjecala sa novom pjesmom pod nazivom „Kad budu me nosit“ za koju je glazbu napisao Vjekoslav Šuljić, a stihove Ružana Kovač. To je ujedno bila i premijerna izvedba pjesme, a klapa upravo radi na studijskoj verziji koja će uskoro biti objavljena. Označit će to i početak rada na novom albumu, s obzirom da je nedavno predstavljen njihov album „Vratit će se naša dica“. Uz navedenu pjesmu, klapa je izvela i prekrasnu skladbu Tomislava Ivčića „Tužna proljeća“, pa je to bila još jedna uspješna zadarska priča.


Novi uspjeh klape Munita dolazi u srcu priprema za njihov veliki rođendanski koncert 09. studenog u HNK Zadar, na kojem će proslaviti svoj 10. rođendan i promovirati novi album. Članovi Munite najavljuje da za koji dan počinje prodaja karata i pozivaju sve na koncert. Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas), a na festivalu u Makarskoj pridružili su im se instrumentalisti Ivo Kinda i Mladen Košta na mandolinama, kao i Frane Bubičić na gitari.