Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Vodeća figura folka

Intimna večer pjesama i priča: Suzanne Vega u srpnju dolazi u Lisinski

Autor: Hina

01.03.2023. 09:14
Intimna večer pjesama i priča: Suzanne Vega u srpnju dolazi u Lisinski

Foto: FFacebook

Suzanne će izvoditi najljepše pjesme iz bogate karijere uz pratnju svog dugogodišnjeg gitarista Gerryja LeonardaAmerička kantautorica Suzanne Vega nastupit će 10. srpnja u Koncertnoj dvorani »Vatroslav Lisinski« gdje će publici podariti »intimnu večer pjesama i priča«, najavila je dvorana »Lisinski«.


Suzanne će izvoditi najljepše pjesme iz bogate karijere uz pratnju svog dugogodišnjeg gitarista Gerryja Leonarda. Vega je u Zagrebu već nastupila daleke 1990. u Domu sportova te 2011. na Gradecu u okviru Zagrebačkih ljetnih večeri.


Suzanne Vega prometnula se u vodeću figuru novog uspona folk glazbe početkom osamdesetih godina izvodeći po klubovima Greenwich Villagea na akustičnoj gitari suvremeni folk ili neo-folk koji je sama osmislila.
Otkad je 1985. godine objavljen njezin vrlo hvaljen album prvijenac, rasprodala je nebrojeno mnogo koncertnih dvorana diljem svijeta. Poznata je po duboko emotivnim izvedbama i izražajnom, »čistom i nepokolebljivom glasu« (časopis Rolling Stone) koji je kritičar novina The Washington Post nazvao »svježim, blago izbrušenim polušapatom«.


Vješta pripovjedačica koja »promatra svijet klinički poetičnim okom« (The New York Times), Suzanne Vega u svojim se pjesmama najčešće bavi temama gradskog života, stvarnog svijeta i običnim ljudima. Njezin dugogodišnji rad NPR Music nazvao je »ključnom, kreativnom glazbom« koja je izuzetno jezgrovita, ali i trenutačno prepoznatljiva kao jedinstvena i misaona, jednako kao što je to bila i kada je svijet prvi put začuo njezin glas na radiju prije više od 30 godina. Neki od njezinih najvećih hitova su »Luka«, »Marlene on the Wall«, »Tom’s Diner«, »Queen and the Soldier«…