Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

»Girl With The Brown Puppet«

Filip Rudan ima novu autorsku pjesmu čiji spot otvara vrata u njegov kreativan svijet

Autor: Ivana Kocijan

14.11.2022. 08:53
Filip Rudan ima novu autorsku pjesmu čiji spot otvara vrata u njegov kreativan svijet

Foto: BENJAMIN STRIKE

Za razliku od dosadašnjeg rada kojim se predstavio, »Girl With The Brown Puppet« nešto je brža i dinamičnija pjesmaFilip Rudan, jedan od najistaknutijih mladih glazbenika i dobitnik nagrade Porin za Novog izvođača godine, predstavio je novu autorsku pjesmu »Girl With The Brown Puppet« čiji prateći spot otvara vrata u glazbenikov kreativni svijet.


– Pjesma je prilično kompleksna – i sam se izgubim u njoj, na dobar način. Kad sam je skladao, jednostavno sam pustio da me instrumentalni dio vodi, a melodija je iz mene izvukla i pomalo apstraktan, a opet poetičan tekst, otkrio je Filip Rudan koji, kao i na prethodnim singlovima, potpisuje glazbu i stihove.


Za razliku od dosadašnjeg rada kojim se predstavio, »Girl With The Brown Puppet« nešto je brža i dinamičnija pjesma što mu je bio novi izazov, a zanimljivost se veže i uz ime pjesme.
– Nisam želio da singl nosi još jedan u nizu običnih naziva pa sam, slušajući drag mi bend, dao mašti na volju. Super mi je sjeo uz pjesmu, neočekivano je, a čini mi se – i intrigantno, objasnio je. Producent singla je Niko Nobilo koji, uz produkciju, supotpisuje aranžman s Ivanom Oreškovićem, dok iza masteringa stoji Mischa Janisch (Sunshine Mastering).


Uz snimanje spota povezana je zanimljiva anegdota. Inicijalna vizualna priča koji prati pjesmu zamišljena je drukčije, no gotovo istovremeno s početkom snimanja pojavio se nevjerojatno sličan spot s gotovo jednakim scenama i atmosferom pa je tako Filipov singl, spletom okolnosti, s izmjenama u zadnjem trenu, drugom lokacijom snimanja i novim scenarijem dobio posve novu dimenziju koja gledateljima omogućuje da zavire u glazbenikov kreativni svijet.


Producentica i scenaristica spota je Tara Turopoljac, a kreativni tim koji je radio na videoizdanju čine i redatelj Ivan Maračić i Luka Vidović koji potpisuje montažu i dizajn vizuala. Snimatelj (kamera) i direktor fotografije Sandro Sklepić ujedno je autor fotografije koja krasi naslovnicu singla.