ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Funk-punk-rock-butchrowing bend

Dosh Lee danas slavi 18. rođendan i predstavlja the best of album "Godine staža vrhunskih blamaža"

Autor: S.M.

25.11.2022. 11:53
Dosh Lee danas slavi 18. rođendan i predstavlja the best of album

Foto: PR

Uz album, Dosh Lee objavljuje i singl "Dan za pamćenje"Zagrebački funk-punk-rock-butchrowing bend Dosh Lee danas slavi osamnaesti rođendan i napokon postaje punoljetan, odgovoran i zreo. 25.11. davne 2004. godine, Dosh Lee je svirao svoj prvi koncert, u zagrebačkom klubu Praćka, na natjecanju demo sastava “Indoor Rock Demo Festival”, gdje su u konkurenciji više od 40 bendova osvojili drugo mjesto.


Danas, punih osamnaest godina nakon toga, Dosh Lee predstavlja album “Godine staža vrhunskih blamaža”, svojevrstan the best of, presjek karijere na kojem se nalazi osamnaest pjesama sa sva tri studijska albuma. Doduše, treći (i posljednji) studijski album “Obostrano zadovoljstvo” će biti objavljen 1.4.2023. Uz album, Dosh Lee objavljuje i singl “Dan za pamćenje”.


Dosh Lee svira od davnina, nastupili su na tristotinjak koncerata, osvojili mnoge nagrade (pobjeda na HGF festivalu, Rock Otočec-u, diskografska nagrada Davorin za najboljeg novog regionalnog izvođača, nominacija za Zlatnu Kooglu, finale RockOff festivala…) te objavili dva studijska albuma (“Velika nepravda na malom ekranu” i “Kaktus Galaktus”).
Organizirali su natječaj za najgori hrvatski bend i podlom prevarom “pobijedili”, napravili su projekt “11 dana buke”, u kojem su jedanaest dana za redom svirali u jedanaest različitih zagrebačkih klubova.


Brojnim singlovima i videospotovima u kojima surađuju s raznim izvođačima kao što su Miki Solus “Opasnost vreba”, Kawasaki 3P “Bijeli zeko”, Mašinko “Zašto pijemo” i brojnim drugim imenima, najavljuju treći studijski album “Obostrano zadovoljstvo”, koje će biti objavljen 1.4.2023. godine.