Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

1 C°

INTERVJU S PJEVAČICOM

Domenica: 'Najbitnije je biti ustrajan i vjerovati u ono što radiš'

Autor: Robert Hrkać

18.04.2023. 10:59
Domenica: 'Najbitnije je biti ustrajan i vjerovati u ono što radiš'

Foto: CRO.RECDomenica Žuvela publici je nedavno predstavila spot za pjesmu ‘Control Freak’, a na novoj uspješnici velolučke pjevačice radili su Ivan Huljić (glazba i aranžman), Vjekoslava Huljić (stihovi) i Hrvoje Domazet (aranžman).


Prošle je godine proslavila 30. rođendan, a veliku pozornost domaće javnosti privukla je i najavom koncerta koji će se održati u Areni Zagreb 2030.


Srca publike je Domenica osvojila hitovima kao što su ‘Vidi se iz aviona’, ‘Zovi’, ‘Nema te svit’, ‘Kad sam s tobom’, ‘Ljubavna limunada’, a i ‘Control Freak’ je izazvao odlične reakcije slušatelja.
U razgovoru za Zadarski list pjevačica je govorila o novom spotu u kojem je demonstrirala svoje plesne vještine, a dotaknula se i tajne opstanka na estradnom nebu.


Je li vam snimanje spota za ‘Control Freak’ evociralo uspomene iz prošlogodišnjeg ‘Plesa sa zvijezdama’?


– Show ‘Ples sa zvijezdama’ mi je puno pomogao da otkrijem nešto što svakako nisam znala o sebi i dao mi veliko samopouzdanje za scenski nastup. Krajem prošle godine odlučila sam da ću se u ovoj godini puno više posvetiti plesu. Stoga sam početkom godine ponovno krenula na privatne satove plesa, kako bih to znanje mogla iskoristiti na svojim koncertima i pjesmama. Radila sam s Tinom Walme, inače sestrom mojeg plesnog mentora Alana, koja je bila zaslužna za ovaj dio koreografije u spotu. Isto tako, moj plesni partner ovoga puta bio je Ivan Jarnec kojeg sam također upoznala u showu i koji mi je svakako svojim talentom dao posebnu dimenziju i čar spotu. Mogu reći da mi je show ispunio sva moja očekivanja i dao nešto najljepše, prijateljstvo sa svima njima, ali isto tako i neke buduće poslovne suradnike.


Jeste li zadovoljni reakcijama publike na pjesmu?


– Jako sam zadovoljna prvim reakcijama na spot, ali i generalno na pjesmu koja je ostvarila veliki ulaz u top hrvatsku ljestvicu. Jedva je čekam izvesti uživo na koncertu i vidjeti stvarnu reakciju publike koja je definitivno najbolji pokazatelj kako je neka pjesma prihvaćena.


Na kojim vas festivalima možemo očekivati ovo ljeto?


– ‘Control Freak’ je pjesma za ovogodišnji CMC festival, a uz nju planirana je i nova pjesma ‘Jedna na sto’ koja će biti predstavljena prvi put na Melodijama Jadrana krajem lipnja. Jako me vesele nastupi na festivalima, najviše zbog druženja s kolegama.


Ljubiteljica ste Eurosonga, a posljednji smo vas put na pozornici Dore gledali 2019. Smatrate li da bi ‘Indigo’, s kojim ste se tada predstavili, polučio uspjeh na završnici?


– Mislim da i jest čar Eurosonga da bez obzira na glazbeno iskustvo ili praćenje jednostavno ne možemo prognozirati što će dobro proći. Mislim da nas svake godine iznenade neke pjesme koje naprave ogroman uspjeh koji je ponekad neobjašnjiv, ali publika ga prihvati i postane veliki hit. Teško mi je biti objektivna za ‘Indigo’, ali ta pjesma nikada nije imala tendenciju za pobjedu, nego smo je isključivo htjeli promovirati za naše tržište. S obzirom na to da jako dobro prolazi na mojim koncertima, mogu zaključiti da je svakako bila uspješna.


Koja je tajna opstanka na sceni?


– Iz svog iskustva mogu reći da se najlakše pojaviti na glazbenoj sceni, ali bitno se održati i opstati što naravno iziskuje puno rada, truda, vremena i posvećenosti. Najbitnije je biti ustrajan i vjerovati u ono što radiš, a to je svakako za mene bitan faktor.


Za kraj, možemo li saznati koji su vaši glazbeni uzori?


– Nemam uzora da mi u potpunosti odgovara, ali svakako ima puno predivnih ljudi, umjetnika na domaćem i stranom tržištu koji su mi definitivno velika inspiracija u svakom smislu.