Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Entuzijastična trojka

Baby Babilon predstavlja novu pjesmu: 'Ovo je naš najveći i najozbiljniji projekt do sad'

Autor: S.M.

28.11.2022. 12:11
Baby Babilon predstavlja novu pjesmu: 'Ovo je naš najveći i najozbiljniji projekt do sad'

Foto: PR

Madafanka je prvobitno trebala biti pjesma za kratki film u srednjoj školi čiji tekst su napisali Fran Colnago i prijatelj Damian HumskiBaby Babilon (Klara Fiolić, Mara Marasović i Fran Colnago), jedno od najzanimljivijih novih imena domaće glazbene scene, nakon singlova “Indijanka”, “Magla” i “Pitanja” predstavlja novu pjesmu “Madafanka“.


“’Madafanka’ je naš najveći i najozbiljniji projekt do sad. Bitno nam je da sa svakom novom pjesmom i spotom pokažemo nešto novo, bolje i drugačije. Za spot smo imali neku okvirnu ideju koja bi na tome i ostala da nismo imali najbolji tim ljudi oko sebe.


Toni Renaud, redatelj i snimatelj ovoga spota, najbolje rečeno “genije iza kamere”, koji je oživio “Madafanku”. Matej Kniewald, naš scenograf, majstor detalja.
Kostimografkinja i kreativna direktorica Tanja Asanović, koja nas je zapravo i pretvorila u prave Madafankere i za kraj, producentica, Ana Sikavica, majstorica organizacije, šefica discipline na setu.”, ispričala je ekipa iz Baby Babilona.


Madafanka je prvobitno trebala biti pjesma za kratki film u srednjoj školi čiji tekst su napisali Fran Colnago i prijatelj Damian Humski, dok je finalni oblik teksta zaokružen tek prije tri mjeseca:


“Oživljavanje pjesme je krenulo kod Trulog kada smo se jedno poslijepodne spustili u vježbaonu. Naš dobar prijatelj Dorian Pritchard Scholz odsvirao je bubnjeve na ovoj pjesmi pa uz Frana i Lovru Ohlhofera tog dana postavio temelj groovea na što je Klara složila vokalnu melodiju i zapravo smo iz prve dobili info pjesme.


S vremenom je pjesma dobila finalni sjaj uz palice Doriana Pritcharda Scholza, dodatni bass Gorana Delača, gitare Luke Banića i producentskih ruku Olega Colnaga”.


Entuzijastična trojka ima i posebnu poruku zahvale za sve “madafankere” i one koji će to tek postati:


“I na kraju posebne zahvale svim Madafankerima koji su vjerovali u našu ideju, pridružili se i podigli atmosferu cijelog spota svojom ludom i neutaživom energijom. I naravno veliki pozdrav svima onima koji će nakon slušanja vjerujemo i sami postati Madafankeri!”