ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Zahvalan na podršci

Julian Lennon otkrio što misli o kultnoj "Hey Jude" koju je za njega napisao McCartney

Autor: S.M.

12.11.2022. 09:58
Julian Lennon otkrio što misli o kultnoj

Foto: Wikipedia, Wikimedia Commons

McCartney je pjesmu napisao kao znak podrške nakon što je John Lennon ostavio Julianovu majku CynthiuJohn Lennonov sin Julian u intervjuu za iHeartRadio iskreno je priznao da mu legendarna Beatlesova pjesma “Hey Jude” služi kao “mračan podsjetnik” na prošlost, prenosi NME.


Pjesma je to koju je za njega napisao Paul McCartney 1968. povodom prekida Johna i Julianove majke Cynthie zbog čega je Julian ostao sam s majkom.


Lennon je kazao da je zahvalan na podršci McCartneyja, ali da mu pjesma nosi loše uspomene.
“Vrlo sam zahvalan na podršci koju je pokazao pišući tu pjesmu, ali mnogo ljudi ne shvaća da je to mračan podsjetnik na sve ono što se doista dogodila. Moja mama je meni sve”, kazao je.


Ranije ove godine, priznao je i inicijalni šok kada je pogledao virtualni duet McCartneyja i njegova pokojna oca. Na početku turneje po Sjevernoj Americi i zatim ponovno u Glastonburyju, McCartney je otpjevao virtualni duet sa bivšim kolegom iz Beatlesa zahvaljujući tehnologiji osmišljenoj od strane Petera Jacksona, redatelja “Gospodara prstenova”.


Tijekom nastupa, McCartney i Lennon su izmjenjivali kroz refren pjesme “I’ve Got A Feeling”, a Jackson je izolirao Lennonov glas.


“Imam nešto posebno ovdje”, kazao je tada McCartney, pitajući publiku sviđa li im se.


“Gledao sam to na YouTubeu i nisam bio siguran je li mi ugodno. Šokiralo me“, kazao je Julian, dodavši da svejedno cijeni čitav spektakl.


Julian je ranije ovoga ljeta objavio službeni cover Lennonove “Imagine”, a sva zarada je donirana ukrajinskim izbjeglicama kroz njegovu neprofitnu organizaciju “The White Feather Foundation”.