Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar i Dundee

50 zadarskih učenika sudjelovat će u mjuziklu "Priča sa zapadne strane"

Autor: Ana Šarić

07.04.2023. 21:49
50 zadarskih učenika sudjelovat će u mjuziklu

Foto: Željko KaravidaZadar dobiva svoju verziju mjuzikla “Priča sa zapadne strane”. Naime, gradovi prijatelji Zadar i Dundee (Škotska) predstavljaju produkciju mjuzikla Leonarda Bernsteina (glazba) i Stephena Sondheima (tekst) u izvedbi 50 zadarskih učenika!


U Polivalentnoj dvorani Providurove palače, održana je audicija za odabir glavnih i sporednih uloga, zbora, plesača i svih ostalih izvođača za mjuzikl »Priča sa zapadne strane«, a audicija je bila namijenjena učenicima i učenicima zadarskih srednjih škola. Audiciju su prošli svi prijavljeni.


Kao predselekcija za sudjelovanje u mjuziklu poslužila je radionica koja je održana u veljači ove godine, a koju su vodili Lina Waghorne i Kenneth Christie, pjevački, plesni i glumački pedagozi i instruktori iz škotskog grada Dundeeja. Organizatori ovog hvalevrijednog projekta su Grad Zadar s koprodukcijskim partnerima HNK Zadar, Koncertnim uredom Zadar i udrugom Drama plus, u partnerstvu s TZ grada Zadra.
Premijera mjuzikla bit će 13. travnja u 20 h u HNK-u Zadar dok je izvedba, zakazana za dva dana kasine, točnije 15. travnja, također u 20 h.


Prodaja ulaznica kreće od utorka 11. travnja, a cijena je 5 eura.


Redatelj i koreograf: Kenny Christie
Producentica i glazbena urednica: Carmelina Waghorn
Suradnica redatelja i koreografa: Elinor Burns
Glazbeni voditelj: Fraser McGlynn


Nositelji projekta:
Grad Zadar i Grad Dundee


Projekt je realiziran u suradnji:
HNK Zadar, Koncerni uredom Zadar, Drama plus, Zadarski plesni ansambl, Kazalište lutaka Zadar


Projekt su podržali:
TZ Grada Zadra, Zračna luka Zadar