ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Humanitarni koncert

Nastavljena dugogodišnja pomoć mladima koji tek započinju svoj karijerni put

Autor: Jana Šolman

10.02.2023. 22:11
Nastavljena dugogodišnja pomoć mladima koji tek započinju svoj karijerni put

Foto: Mate KominaZadarski Lionsi večeras su održali humanitarni koncert »Za mlade i nadarene« u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači. Ova događaj, koji je organiziran u suradnji s Koncertnim uredom Zadar, imao je cilj prikupiti sredstva za školovanje i usavršavanje mladih i nadarenih osoba.


– Kao i svi Lionsi u svijetu, naši zadarski Lionsi pomažu najranjivijim skupinama, kao što su gladni, bolesni, socijalno ugroženi, slijepi i slabovidni i mnogi drugi. Lionsi djeluju na svjetskoj, državnoj i lokalnoj razini, odnosno pomažu na sve moguće načine, a posebno u svojoj lokalnoj zajednici, pa tako i naši Lionsi najviše aktivnosti provode za svoju zadarsku zajednicu. Uz sve aktivnosti koje provodimo u svrhu pomaganja najranjivijima u društvu i djeci, također skrbimo o mladima i njihovim potrebama, kazala je Davorka Mezić, predsjednica zadarskog ogranka Lions kluba, dodavši da posebno skrbe o nadarenim pojedincima koji u određenom trenutku tijekom školovanja ili usavršavanja zatrebaju njihovu pomoć.

Vjerni svojoj dugogodišnjoj misiji pružanja podrške mladima u lokalnoj zajednici, Lions klub Zadar pruža financijsku podršku i pomaže talentiranim i ambicioznim mladim pojedincima koji tek traže put prema ostvarivanju svojih snova.


– Već godina pomažemo mladim osobama u Zadru, pretežito onima umjetničkog usmjerenja koji započinju put do svoje karijere i onda im u jednom trenutku zatreba pomoć. Na taj smo način pomogli mnogima do sada, kroz cijelo školovanje ili jednokratnom pomoći. Neki od tih mladih i talentiranih osoba kojima samo pomogli u prošlosti, nastupali su na humanitarnom koncertu te tako pomogli mnogima koji tek započinju svoj put. Možemo reći da na neki način oni sada vraćaju svoj dug, no ne vraćaju Lions klubu, već mladim ljudima kojima će trebati pomoć, objasnila je Mezić.


Tako je na održanom koncertu publika imala priliku uživati u vrhunskim izvedbama nekih od dosadašnjih štićenika zadarskih Lionsa, kao što su izvedbe Zadarskog plesnog ansambla, plesačice Matee Bilosnić, klape Baliniera, violončelista Viktora Hodaka, mezzosopranistice Bernarde Klinar i Nere Gojanović, violončelistice Karle Miličević i sopranistice Nele Šarić. Sve njih, osim pomoći koju su nekoć dobili od Lionsa, povezuje i Glazbena škola Blagoje Bersa. Ona je poveznica i s pijanistima Juricom Šošom i Gordanom Pavić koji su nekima od izvođača pružili klavirsku pratnju. Svi oni zajedno pomogli su u prikupljanju sredstava kojima će se u budućnosti pomoći nekim novim nadarenim i mladim pojedincima, a zadarski Lionsi su i ovaj put pokazali svoj humani duh i veliko lavovsko srce.