Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

kralj sevdaha

Legendarni bosanskohercegovački glazbenik Halid Bešlić stiže u Arsenal

Autor: Matea Raguž

15.11.2022. 10:42
Legendarni bosanskohercegovački glazbenik Halid Bešlić stiže u Arsenal

Foto: Promo ArsenalNa oduševljenje brojnih Zadrana veliki bosanskohercegovački glazbenik Halid Bešlić dolazi i u naš grad. Tako će svi zaljubljenici njegove glazbe moći uživati uz kultne hitove ovu subotu, 19. studenog u Arsenalu s početkom u 22 sati. Ovo je njegov drugi nastup u popularnom okupljalištu Zadrana koje će zasigurno jednako okupiti stariju i mlađu publiku.


Opus od 200 pjesama


Da je tako, potvrđuje Halidova bogata pjevačka karijera koja sada broji preko 40 godina predanog rada i ljubavi prema glazbi. U tom je dugačkom periodu popularni glazbenik objavio preko 20 albuma, dok njegov glazbeni opus sadrži gotovo 200 pjesama.


Pjesme »U meni jesen je«, »Prvi poljubac davno zaboravljen«, »Malo je malo dana«, »Miljacka«, »Zanesen tom ljepotom« samo su neke od nezaboravnih hitova koji ujedinjuju mnoge generacije. Može se reći da gotovo nema onoga koji barem jednom u životu nije zapjevao neke od stihova ovih pjesama. Osim što su himna mnogim zaljubljenima, često su neizostavan dio društvenih i zabavnih okupljanja.
– Glazba nije profesija, glazba je nešto što se voli i u njoj ostajem do kraja, riječi su to legendarnog umjetnika koje potvrđuju koliko značenje ona ima u njegovu životu.Tako unatoč godinama i dugačkoj karijeri, popularni pjevač i dalje stvara, a njegov posljednji studijski album »Trebević« objavljen ove godine sadrži hitove novijeg datuma. »Ja bez tebe ne mogu da živim« i »Taman je« samo su neke od pjesama koje pišu novu povijest u dugogodišnjoj Halidovoj karijeri.


«Sporo pali, ali je dobar«


Naslovnu je pjesmu radio poznati hrvatski skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević s kojim je pjevač ovom prilikom prvi put surađivao.


– Da, imam dvije pjesme od Ninčevića, »Trebević« i »Hladno sunce«. Obadvije su pjesme jako lijepe. Neno i ja poznajemo se od ranije, već nekoliko godina, a sada prvi put i surađujemo. Baš mi paše, i kao lik i kao skladatelj. On je u Hrvatskoj i regiji prva liga. Autori glazbe za »Trebević« su Ninčević i Dario Marunčić, dok Ninčević sam potpisuje tekst. Aranžman za pjesmu napravio je Samir Kadirić, a videospot je režirao Jasmin Pivić, kazao je Bešlić.


Album sadrži jedanaest pjesama od kojih je najveći broj napisao Mirko Šenkovski Geronimo, Upravo je on autor hita »Ja bez tebe ne mogu da živim«, dok su ostali autori Damir Arslanagić, Dženan Jahić, Dilvad Felić, Gorad Bubalo i Sanja Arsić. Osim toga, publika može čuti i duet Od ponoći do ponoći s pop pjevačem iz Banja Luke Borisom Režakom. Omot albuma napravio je Almir Kurta Kugla, a inspiriran je stihom »Na Trebević mjesec pao«.


Tako je i sam Bešlić kazao da su se na albumu »Trebević« neke pjesme već izdvojile, a među njima su »Neretva« i »Hladno sunce«.


– Album, kako bih rekao, sporo pali, ali kad uđe pod kožu, dobar je, komentirao je.


Ulaznice se mogu kupiti u Arsenalu od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati i subotom od 9 do 12 sati. Cijena karte u parteru iznosi 170 kuna, dok je karta u Fan pitu 210 kuna. VIP standard karta može se kupiti po cijeni od 250, a VIP premium od 300 kuna.


Osim u Arsenalu, ulaznice se mogu kupiti i u hotelu Ilirija u Biogradu na Moru svakim danom od 7 do 21 sat. Za sve dodatne informacije oko ulaznica mogu se potražiti na [email protected] ili na telefon 023 253 821.