Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

HNK ZADAR

U Zadar dolazi hit predstava "Ljubavna pisma"

Autor: Portal ZL

02.11.2023. 17:04
U Zadar dolazi hit predstava

Foto: HNK Zadar

U ponedjeljak, 6. studenog  u HNK Zadar u 20 sati pogledajte hit predstavu zagebačkog kazališta Planet Art, LJUBAVNA PISMA u izvedbi Slavice Knežević i Marka Torjanca koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe.


Poznato djelo američkog dramatičara i romanopisca A.R.Gurneyja ( 1930. ), Ljubavna pisma koje je predloženo  za Pulitzerovu nagradu za dramu godine, jedna je od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu.


Tekst je praizveden na Broadwayju 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala velika glumačka imena: Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima vratila na pozornicu.


U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima tijekom gotovo 50 godina održavaju poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima. Njihovi su životi tekli u različitim smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali, no njihova privrženost i je i dalje ostala snažna.


Foto: HNK Zadar