Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

VAŽNOST PRAVE INFORMACIJE

Predstavljena aktualna knjiga o odnosima s javnošću

Autor: Nikolina Lucić

08.03.2024. 15:13
Predstavljena aktualna knjiga o odnosima s javnošću


U organizaciji Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću, u Gradskoj knjižnici u Zadru predstavljena je knjiga »Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave« autora dr. sc. Drage Martinovića, koju su, osim autora predstavili Jerko Trogrlić, komunikacijski stručnjak, profesorica Dijana Gupta, s FHN Univerziteta u Mostaru, Ivica Nevešćanin, voditelj dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru, a program predstavljanja knjige vodila je Vlatka Vučić-Marasović, predsjednica Dalmatinske podružnice HUOJ-a i voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Službe ureda župana Zadarske županije.


– Na temelju provedene analize službenih mrežnih stranica 20 gradova sjedišta županija u Republici Hrvatskoj može se zaključiti da mrežne stranice gradova putem kategorija interaktivnosti, razvijanjem vlastitih mrežnih aplikacija i uporabom ostalih alata online medija, te zahvaljujući ZOUP-u i dužnosti objave na mrežnim stranicama i načelu pristupa i zaštite osobnih podataka i drugim zakonskim i podzakonskim propisima, imaju veliki utjecaj na transparentnost i pristupačnost što je preduvjet otvorenosti tijela lokalne uprave, kazao je Martinović, referirajući se na istraživanje provedeno u gradovima sjedištima županija.


Naglašena je važnost brze reakcije čelnih ljudi organizacije kada se dogodi kriza, dostupnost u svakom trenutku i plasiranje provjerenih i u tom trenutku za javnost najvažnijih informacija. Na taj se način najbolje mogu spriječiti dezinformacije koje se najbrže šire putem društvenih mreža, čulo se na predstavljanju knjige.




– Krizna komunikacija je dio odnosa s javnošću, a važnost djelovanja službenika za odnose s javnošću najviše dolazi do izražaja u kriznoj situaciji, zaključili su govornici na predstavljanju knjige.