Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HNK ZADAR

Održana tradicionalna božićna čestitka Zadarskog plesnog ansambla

Autor: Portal ZL

18.12.2023. 10:45
Održana tradicionalna božićna čestitka Zadarskog plesnog ansambla

Foto: Zadarski plesni ansambl



Tradicionalna božićna čestitka Zadarskog plesnog ansambla, održala se pred prepunom dvoranom u subotu, 16. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.


Plesna čestitka je izvedena po trideset i prvi put na istom mjestu, u velikoj dvorani kazališta jer samo taj prostor može primiti sve zainteresirane gledatelje za ovu popularnu i uvijek rado viđenu produkciju. Zadarski plesni Ansambl, točnije rečeno Plesni studio Ansambla sa svojim mladim i starijim polaznicima u ovo blagdansko doba nastoji obradovati svoje sugrađane.





Prigodnim novogodišnjim i božićnim programom koji izvode ljubitelji plesne umjetnosti od tri pa do preko trideset godina su svojim najbližima, a također i svim zainteresiranim i radoznalim gledateljima prikazali presjek rada i stečenu plesnu edukaciju kroz koreografije koje su pripremile, iskreirale i uvježbale: Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić, Korina Oltran i Nataša Kustura. Kao gošća je nastupila šarmantna Noemi Pinto iz Baletne udruge Pirueta. Prigodno odabrana glazba (valceri, božićne pjesme), uvježbani i osmišljeni plesni brojevi, duhovit nastup, raskošni kostimi, obilježja su ovakvih izvedbi za kraj tekuće godine. Voditeljice su bile višegodišnje članice ansambla Natali Mahmić i Josipa Štulić.



Rad Zadarskog plesnog ansambla potpomognut je sredstvima zaklade Kultura nova.