ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

URBOFON LIVE

Elektro pop poslastica Sun U premijerno u Zadru

Autor: Nikolina Lucić

23.11.2023. 17:30
Elektro pop poslastica Sun U premijerno u Zadru

Foto: UDRUGA PRIZMA



Čast zatvaranja ovogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live pripala je sjajnoj kantautorici i multimedijalnoj umjetnici Sun U koju je kritika proglasila predvodnicom novog popa. U Zadru će premijerno nastupiti u dvorani Centra za kreativne industrije u okviru Urbofon Live programa 1. prosinca s početkom u 21 sat.


Iza umjetničkog imena Sun u krije se Sanja Šiljković koju je publika upoznala kao pjevačicu grupe Lollobrigida, a struka nagradila »Statusom« za najperspektivnijeg mladog glazbenika.


Krajem 2017. zakoračila je u solo vode, i prvim singlom »Day After Day« privukla pažnju struke i publike. Do danas je objavila dva studijska albuma »Discover« (2019.) i »Beton« (2022.) pod okriljem Aquarius recordsa.




Tri puta je nominirana za Rock&Off nagradu (najbolji elektro&off izvođač i najbolji album godine), kao i za nagradu Ambasador za projekt elektroničke glazbe.


Ulaznice po cijeni od pet eura za koncert SUN U mogu se kupiti putem Entrio sustava za prodaju ulaznica, u udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati i na ulazu u Centar za kreativne industrije na dan koncerta od 20:00 sati.


Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Zadarske županije i Grada Zadra.