Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

MMPI

Ipak nema povećanja naknade koja se plaća pri registraciji vozila, povučene su izmjene pravilnika

Autor: Hina

09.03.2023. 18:02
Ipak nema povećanja naknade koja se plaća pri registraciji vozila, povučene su izmjene pravilnika

Foto: Damir ŠkomrljMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) u četvrtak je povuklo iz procedure javnog savjetovanja izmjene i dopune Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a kojima je bilo predviđeno usklađenje naknada s godišnjim indeksom rasta cijena na malo.


Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila povučen je iz procedure savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.


Naime, dodaju, dio predloženih izmjena u pravilniku odnosi se na usklađenje godišnjih naknada s godišnjim indeksom rasta cijena na malo (8,4 posto).
Budući je riječ o prijedlogu županijskih uprava za ceste, čiji je isključivi prihod od ovih naknada, smatramo to u ovom trenutku neprihvatljivim, zbog čega je prijedlog izmjena Pravilnika povučena iz procedure javnog savjetovanja i neće biti povećanja navedene naknade, ističu iz tog Ministarstva.


Ranije danas Jutarnji list objavio je da bi, sudeći prema najavljenim izmjenama spomenutog pravilnika, ako budu usvojene, registracija mogla poskupjeti.