Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zanimljiva promocija

Dan prije službenog izlaska novi album Metallice obožavatelji moći će poslušati u kinima širom svijeta

Autor: T.I.

25.01.2023. 17:52
Dan prije službenog izlaska novi album Metallice obožavatelji moći će poslušati u kinima širom svijeta

Foto: Tim SaccentiKako u doba Spotifyja, Youtubea i novih generacija kojima slušanje glazbe ne uključuje taktilni osjećaj držanja fizičkog proizvoda u rukama, ploče ili CD-a u rukama, ali ni strpljenje da se cijeli album, ta očito prevaziđena forma, odsluša do kraja, na tako nešto ipak navede?


Legendarni trash metal bend Metallica ima ideju i čini se da je prilično zanimljiva. Naime, njihov 11. album „72 Season“, prvi nakon sedam godina diskografske šutnje, imat će pretpremijeru dan prije službenog izlaska u kinima širom svijeta

13. travnja njihovi vjerni i manje vjerni obožavatelji moći će slušati iz kino fotelja album od prve do posljednje pjesme popraćene pripadajućim video podlogom na velikim ekranima. Za ovu priliku bit će pušten surround mix albuma, ekskluzivno, po prvi i zadnji put. Navodi se da će svaka pjesma nakon izvođenja biti popraćena komentarima članova benda.


Dan nakon, album će biti nabavljiv u svim uobičajenim formatima, digitalnom, CD i vinilnom.


Nanjihovoj stranici gdje će se karte za ovaj događaj moći kupiti od 2. travnja, ne stoji koje su sve države pokrivene ovim događajem, ali s obzirom da je napisano da je priča globalna i da će se odvijati u kinima širom svijeta, za očekivati je da će i hrvatski ljubitelji Metallice moći preslušati pretpremijerno 13. travnja ovaj dugoočekivani album.


Kako zvuči nova Metallica, već je naznačeno najavnim singlom “Lux Æterna” prošlog studenog, a neki dan je izašao i drugi singl pod intrigantnim nazivom “Screaming Suicide”.