Srijeda, 12. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Jubilarno 10. izdanje

Vojko V predvodi slavljeničko izdanje Impulse Festivala

Autor: Ivana Kocijan

25.01.2023. 08:22
Vojko V predvodi slavljeničko izdanje Impulse Festivala

Foto: Press

Festival donosi brojna lica hrvatske scene koja vrijedi popratiti i poslušati Impulse Festival ove godine slavi jubilarno 10. izdanje, a kao prvi izvođač koji će na njemu nastupiti najavljen je popularni Splićanin Vojko V. Od 17. do 23. travnja ovaj će multimedijalni festival klupske glazbe riječkoj publici ponuditi niz koncerata i glazbenih edukativnih tribina te tradicionalni sajam ploča, film u Art-kinu i kul partyje.


Osim Vojka V, festival donosi brojna lica hrvatske scene koja vrijedi popratiti i poslušati.


– Jedva čekamo travanj, kada ćemo tjedan dana definitivno imati birati gdje izaći i dobro se zabaviti. Impulse Festival, riječki klupski boutique festival, i ove godine promovira dobru glazbu i urbanu kulturu.
Aktivnosti koje će se održati u sklopu festivala (koncerti, projekcije filmova, tribine, sajam ploča) u središte stavljaju glazbu koja je festivalska glavna okosnica, a održat će se na sljedećim lokacijama: Art-kino Croatia, The Beertija, OKC Palach, Pogon kulture, botel Marina, Kampus, Exportdrvo i Manual, poručuju organizatori.


Osim alternativnih glazbenika i sadržaja, bit će mjesta i za već provjerena glazbena imena. Jedan od njih svakako je Vojko V, koji je ujedno prvi gost festivala. Porinom nagrađeni reper opet dolazi u Rijeku, i to u subotu, 22. travnja u Pogon kulture.


»Ne može«, »Pasta Italiana«, »Kako to« i najnovija mu »Saborska penzija« samo su neki od Vojkovih hitova koje publika zna od početka do kraja. Nakon rasprodane zagrebačke Tvornice kulture vrijeme je da riječka publika otkrije što se sve krije iza skorašnjeg albuma »Dvojko«.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.