Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Glazbeni događaj

Članovi Iron Maidena, Whitesnakea, Jethro Tulla i Jon Lord banda nastupaju u Zagrebu u pratnji filharmonije

Autor: Hina

24.02.2023. 21:50
Članovi Iron Maidena, Whitesnakea, Jethro Tulla i Jon Lord banda nastupaju u Zagrebu u pratnji filharmonije

Foto: promoU Košarkaškom centru Dražen Petrović, 24. ožujka, uz Jon Lordov Concerto For Group & Orchestra i najveće hitove Deep Purplea, publika će moći uživati i u pjesmama Brucea Dickinsona u orkestralnom aranžmanu u izvedbi Zagrebačke filharmonije i grupe vrhunskih svjetskih glazbenika.


“Teers Of The Dragon” i “Jerusalem” hitovi su Brucea Dickinsona, za koje je orkestralne aranžman napisao Richard Whilds, britanski skladatelj i dirigent koji je zaslužan i za aranžman “Smoke On The Water” verzije koja se također izvodi na ovoj turneji, objavio je organizator koncerta Music Time.


Dirigent projekta Paul Mann (Deep Purple, London Symphony Orchestra) aranžirao je skladbe “When A Blind Man Cries”, “Hush” i “Perfect Strangers” (Lord, Mann), a aranžmane ostalih Deep Purpleovih hitova, sva tri stavka “Concerto For Group & Orchestra” i dijelova “Sarabande” (drugog Lordovog solo albuma) koji se izvode ovom prigodom potpisuje Jon Lord, klavijaturist i jedan od osnivača legendarne hard rock grupe.
Zagrebačka publika će tako uz Brucea Dickinsona, pjevača Iron Maidena s kojima je prodao više od 100 milijuna albuma, i Paula Manna, koji je uz Deep Purple i Londonski simfonijski orkestar dirigirao filharmonijama diljem svijeta, na pozornici zagrebačke Cibone vidjeti i čuti 74 člana dobro poznate i cijenjene Zagrebačke filharmonije uz još četiri sjajna glazbenika svjetskog kalibra.


Klavijature će svirati John O’Hara, multi-instrumentalist i skladatelj koji je posljednjih 20 godina član čuvene britanske progressive-rock grupe Jethro Tull. Na bas gitari je Tanya O’Callaghan, članica legendarne grupe Whitesnake i etablirana irska glazbenica. Gitaru svira Kaitner Z Doka, gitarski virtuoz, glazbeni skladatelj i producent, porijeklom iz Dubrovnika. Za bubnjevima je Bernhard Welz, cijenjeni austrijski bubnjar, skladatelj i producent, također član posljednje postave Jon Lordovog banda.