Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ambiciozna tvrtka

Rimac se ne širi samo u Hrvatskoj, povećava svoje inženjerske kapacitete u Engleskoj

Autor: T.I.

02.12.2022. 17:19
Rimac se ne širi samo u Hrvatskoj, povećava svoje inženjerske kapacitete u Engleskoj

Foto: Rimac Automobili

Rimac Technology ima još 100 inženjera koji rade u obližnjem Wellesbourneu na tvrtkinom programu Project 3 Mobility, naprednom, ali „samozatajnom“ projektu



Mate Rimac se širi, gradi svoj mega kampus u Kerestincu, ali iz engleskih medija doznajemo da to nije jedino širenje kapaciteta i povećanja broja stručne radne snage koja radi za njega.


Naime, engleski Autocar donosi tekst u kojem saznajemo da za Rimac Technology radi 51 engleski inženjer u privremenim prostorijama kod Warwicka, ali i da planira udvostručiti njihov broj kad se presele u stalne prostorije negdje tijekom 2023. godine.


Taj tim u suradnji s hrvatskom bazom radi na projektima za razne klijente iz svijeta auto-industrije uključujući tu projektiranje baterijskih sustava, inženjering karoserije, mehanički dizajn, softver za automobile.




„Britanski odjel radi u izravnom partnerstvu s puno većim hrvatskim timom, koji se proširio za 537 ljudi tijekom 2022. Broji 20 velikih OEM-a – uključujući Porsche, Bugatti, Pininfarina, Aston Martin i Hyundai-Kia, kao proizvođačke partnere“ – navodi Autocar.


I to nije sve, Rimac Technology ima još 100 inženjera koji rade u obližnjem Wellesbourneu na tvrtkinom programu Project 3 Mobility, naprednom, ali „samozatajnom“ projektu s ciljem proizvodnje ne samo flota autonomnih automobila, već i mreže podrške koja će im trebati u gradovima.