Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Ubojstvo na setu

Alecu Baldwinu prijeti nova tužba od rodbine ubijene kinematografkinje

Autor: L. S.

10.02.2023. 19:20
Alecu Baldwinu prijeti nova tužba od rodbine ubijene kinematografkinje

Foto: ReutersHalyna Hutchins, kinematografkinja koja je umrla je nakon što je pištolj, koji je držao Alec Baldwin, opalio na setu tijekom snimanja filma “Rust” u listopadu 2021., a članovi njezine obitelji traže odštetu za nezakonitu uporabu sile, namjerno nanošenje emocionalne boli, nemar i gubitak konzorcija, prenosi Sky News.


Jučer je američka odvjetnica Gloria Allred, koja će zastupati obitelj preminule, najavila novu tužbu na konferenciji za novinare.


Allred je izjavila: “Jasno nam je da su odnosi svih naših klijenata narušeni i da neće moći uživati u životu na isti način kao što su uživali dok je njihova dragocjena Halyna bila živa.
Halyna je bila svjetlo u njihovim životima. Naravno, za sva naše tri klijenta, taj tragični gubitak njihove kćeri i sestre je srceparajući”.


U odvojenom postupku, Baldwin bi se trebao po ovom pitanju prvi put pojaviti pred američkim sudom 24. veljače kako bi se suočio s kaznenim optužbama koje proizlaze iz incidenta.


Odvjetnici Aleca Baldwina podnijeli su zahtjev za diskvalifikaciju posebne tužiteljice u slučaju zbog, kako to nazivaju, njezine “neustavne” uloge političarke.