Okruženi smo mnoštvom aromatičnog i začinskog bilja poput desetaka vrsta planike, mirte, bušnice, badljače, vriska, smilja, smriča, drvenaste mlječike, dubrovačkih začina…, istaknuo je profesor Ante Kolega-Bage šećući Parkom prirode „Telašćica”. Uzevši plod smrdele, profesor Kolega je nadodao, kako je šteta što su otočani zaboravili da ta mala bobica sadrži šezdeset posto korisna ulja.
Profesor Kolega se prisjetio grma smrdele koji se koristio za bojenje mreža. Inače, plod smrdele dodavao se ishrani svinja u zadnjih mjesec dana s namjerom da se poboljša okus i boja pršuta.
najnovije
najčitanije
Zadar
gostujuća predavanja
Dani talijanistike otvoreni izložbom o Nikoli Tommaseu iz fonda Znanstvene knjižnice
Ostali sportovi
Tenis
Ajduković ostao bez nastupa u glavnom turniru Rima, domaći tenisač bio je uspješniji
Crna Kronika
AKCIJA USKOK-A
Uhićen časnik Hrvatske vojske, krao je sekundarne sirovine
Zadar
236 osobe
Grad objavio popis korisnika socijalnih stanova, evo koliko tko plaća
Nogomet
Engleska
Nottinghamu nije uspjela žalba, i dalje je u opasnosti od ispadanja iz lige
Scena
TIK TOK
VIDEO Britanka bila na zabavi u Zadru pa ostala u čudu: ‘Tko je ovaj tip? Ljudi su ludi za njim’
Zadar
POZITIVNA PRIČA
‘DOBRI DUH ŠKOLE’ Zadranin David Babac bio na Wings for Life utrci, podržali ga nastavnici i prijatelji
Scena
JEDINA HRVATSKA EUROVIZIJSKA POBJEDNICA
Zadranka Emilija Kokić prisjetila se čuvenog dočeka: ‘Od Zemunika do trga bilo je auto na autu…’
Nogomet
LIVI KOD KNJAZA
Livaković o nogometnim počecima u Zadru: ‘Budući da je mama kasnila po mene na treninge…’
Županija
Zavjetna svetkovina