Subota, 2. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

DRUGI SUSRET

Vlada i Vijeće ministara BiH danas imaju zajedničku sjednicu

Autor: Hina

20.06.2023. 10:48
Vlada i Vijeće ministara BiH danas imaju zajedničku sjednicu

Foto: Davor Kovačević/NLDanas će u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice biti održana druga zajednička sjednica hrvatske Vlade i Vijeća ministara BiH u mandatu Andreja Plenkovića. Raspravljat će se o nizu otvorenih pitanja, a bit će doneseno i nekoliko zaključaka od zajedničkog interesa BiH.
N1 se poziva na BiH medije koji dovode u pitanje održavanje sjednice, navodeći kako je na radnoj večeri Vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH u Zagrebu došlo do neslaganja oko točke dnevnog reda sjednice koja se odnosi na pitanje odlagališta nuklearnog i radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori.


BHRT je sinoć objavio da nije postignut dogovor o tekstu zaključka o ovoj točki. I ministar sigurnosti Nenad Nešić za N1 sinoć je rekao da ministri iz Republike Srpske neće sudjelovati na zajedničkoj sjednici ako se točka o Trgovskoj gori ne nađe na dnevnom redu. Prema jutrošnjim informacijama, pak, ova će tema ipak biti na stolu.


Sjednica bi trebala početi u 11,15 sati, a nakon nje će Plenković i predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto dati izjave za medije.