Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NESREĆA NA MORU

Utrka s vremenom kod Dubrovnika. Jutros nastavljena potraga za dvoje nestalih kajakaša

Autor: Hina

26.09.2023. 11:05
Utrka s vremenom kod Dubrovnika. Jutros nastavljena potraga za dvoje nestalih kajakaša

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELLNa području dubrovačkog akvatorija u utorak ujutro nastavljena je potraga za još nekoliko osoba, koje su nestale jučer nakon prevrnuća više kajaka kod otočića Lokruma, a neslužbeno se doznaje da se traga za još dvije osoba.


Nesreća u kojoj je nestalo više osoba, neslužbeno 11, koje su bili na kajacima, dogodila se jučer popodne uslijed nepovoljnih vremenskih prilika. Spašeno je devet osoba, a zbog noći potraga je privremeno obustavljena te nastavljena jutros.


Policiji je dojavu o prevrnuću više kajaka zaprimila oko 15,20 sati od očevidaca.
Prema neslužbenim informacijama, nestale osobe nisu bile u skupini s vodičem, nego su kajak unajmile samostalno.


Prema informacijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potraga obuhvaća područje kod otoka Lokruma, akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.


Akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom jučer bila fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.


Uz brod brod Lučke kapetanije i policije, u potrazi su sudjelovali i vatrogasci te izletnički lokalni brodovi i brodice.