Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

potraga za troje

Prevrnuli se kajaci kod Lokruma, spašeno osam osoba, potraga još traje

Autor: Hina

25.09.2023. 20:20
Prevrnuli se kajaci kod Lokruma, spašeno osam osoba, potraga još traje

Foto: Ilustracija/Dino Stanin/PIXSELLU tijeku je akcija spašavanja kajakaša nakon prevrnuća kajaka s vanjske strane Lokruma, doznaje se u Dubrovačko-neretvanskoj policiji koja je potvrdila da je dosad spašeno osam osoba.


“Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma”, rekla je Hini glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.


Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.
Policija je, dodala je Biskup također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen.


“Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremenske prilike to budu dozvoljavale”, rekla je glasnogovornica.


Po pisanju Dubrovačko vjesnika traga se za tri osobe, a među osam spašenih izletnika je jedno dijete. Policija je zaprimila dojavu oko 15,20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.