Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Lika

Ugovor na Dan učitelja za realizaciju STEM projekta

Autor: Marin Smolčić

05.10.2023. 16:38
Ugovor na Dan učitelja za realizaciju STEM projekta

Foto: Marin SmolčićU kabinetu župana Ernesta Petryja potpisan je danas Ugovor za STEM projekt vrijedan 90 tisuća eura s PDV-om. O važnosti ovoga projekta govorila je Zrinka Mraović, pročelnica upravnog Odjela za regionalni  razvoj i fondove EU


– Planirani radovi odnosit će se na učenike od 2. do 8. razreda osnovnih škola. Temeljem danas potpisanog Ugovora proveden je  postupak Javne nabave za izvođenje građevinskih radova. Zato je danas s nama Zoran Tkalec, direktor zagrebačke tvrtke „Rebako“ koja će nakon uvođenja u radove imati rok od 45 dana za izvođenje radova. Bit će to radovi u četiri prostorije budućeg Regionalnog zdravstvenog centra, zaključila je Zrinka Mraović. Župan Ernest Petry naglasio je neke detalje vezane uz ovaj Ugovor.


– Nadamo se da ćemo provedbom ovoga Ugovora i projekta osuvremeniti obrazovanje djece u Ličko-senjskoj županiji. Na ovaj način će mlađe generacije imati mogućnost izvanškolskog dodatnog obrazovanja u robotici i laboratorijima. Na ovaj način će se dodatno pojačati kvaliteta ovdašnjeg školskog sustava. Zahvaljujem mojim suradnicima koji su unatrag godine dana najviše vremena provodili na ovome projektu. Opremanje ovog sustava trebalo bi biti okončano koncem ove godine, rekao je župan Petry i svim učiteljima čestitao Dan učitelja. Ugovor je potpisan u nazočnosti voditelja Ureda državne uprave Ličko-senjske županije Darka Banića i zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić. Finalizacija STEM projekta očekuje se do konca travnja 2024. godine.