Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ministarstvo šalje inspekciju

U KB Sveti Duh šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

Autor: P. N.

20.06.2023. 11:00
U KB Sveti Duh šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

Foto: Robert Anic/PIXSELLNajmanje šestero novorođenčadi na Odjelu neonatologije KB Sveti Duh zaraženo je enterovirusnim meningitisom, javio je Jutarnji list. Bebe su se zarazile u periodu 11. i 12 lipnja, a raspoređene su u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti dr.Fran Mihaljević.


Od jučer su u Klinici za ginekologiju i porodništvo u KB Sveti Duh zabranjene posjete, a bolnica je tek jučer obavijestila Hrvatski zavod za javno zdravstvo o zarazi. O svemu se oglasilo i Ministarstvo zdravstva.


“Obzirom na to da nismo službeno obaviješteni od strane Kliničkog bolničkog centra Sveti Duh o nastaloj situaciji moguće ugroze virusom u rodilištu, ne posjedujemo konkretne informacije koje bismo mogli komunicirati u javnosti.
Od strane Ministarstva zdravstva poslan je dopis u kojem tražimo hitno očitovanje o novonastaloj situaciji te inzistiramo na koordinacijskim aktivnostima kako bi se aktivno upravljalo navedenom ugrozom i sačuvalo zdravlje pacijenata.


Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sustav postoji što uključuje i KB Sv. Duh kao i osnivača ustanove – Grad Zagreb. Upravo je u tijeku nadzor zdravstvene inspekcije vezano za slučaj pacijentice preminule na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u KB Sveti Duh koji će ujedno obuhvatiti i neželjeno zbivanje u rodilištu”, poručilo je Ministarstvo, prenosi Dnevnik.hr.