Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vremenska prognoza

U četvrtak još uvijek toplo sunčano, a onda dolazi promjena

Autor: Portal ZL

16.02.2023. 07:58
U četvrtak još uvijek toplo sunčano, a onda dolazi promjena

Foto: Luka JeličićJoš danas možemo očekivati hladna jutra uz temperaturne minuse i maglu. Potom će zapuhati jugozapadnjak pa će temperatura zraka porasti. Stoga će iznad 15 °C poslijepodne biti ne samo na Jadranu, nego i ponegdje u unutrašnjosti. No na samom kraju bit će i oblačnije, u nedjelju, a posebno u ponedjeljak i nestabilnije, mjestimice uz kišu, u gorju moguće i snijeg, a na Jadranu prolazno početkom tjedna i jaku buru, sažeta je vremenska prognoza do kraja tjedna.


– I u četvrtak će na istoku Hrvatske ujutro često biti magle, koja ponegdje može i znatno smanjivati vidljivost, osobito uz rijeke. Od sredine dana posvuda će prevladavati sunčano te će temperatura porasti do 14 °C. Podjednake vremenske prilike i u središnjoj Hrvatskoj – u prvom dijelu dana mjestimice magla ili niski oblaci, a potom sunčanije, ponegdje uz umjeren jugozapadni vjetar. Jutro još razmjerno hladno uz temperaturne minuse, a popodnevna temperatura između 11 i 14 °C, prognozirala je za HRT, dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.


Magle će u prvom dijelu dana biti i po kotlinama gorske Hrvatske, a moguća je i ponegdje na moru, osobito na zapadnoj obali Istre. Potom djelomice sunčano uz umjeren, u gorju popodne mjestimice i jak jugozapadnjak te temperaturu od 10 °C u Gorskome kotaru do 15 °C na obali sjevernoga Jadrana.
– U Dalmaciji pretežno sunčano i danju ugodno uz temperaturu zraka oko 15 °C te povremeno umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 8 °C, u unutrašnjosti niža, a ponajprije u sinjskoj kotlini vjerojatan je i mraz, dok je na obali lokalno moguća i kratkotrajna magla. Na jugu Hrvatske moći će se uživati u sunčanom, čak i vedrom vremenu, pa će popodne temperatura zraka porasti na oko 15 °C. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a more mirno ili tek malo valovito, kazala je Jurković.


Do subote još suho


Idućih dana oblaka će na Jadranu biti više, no poneka kišna kap moguća je tek na oblačnijem sjevernom dijelu. Potom u nedjelju nestabilnije, mjestimice uz kišu, ali samo povremenu i u malim količinama.


– Mjestimična kiša u nedjelju i na kopnu, a sa sjeveroistočnjakom navečer i u noći na ponedjeljak doći će hladniji zrak, pa je u gorju moguć i snijeg. No prije toga uz umjeren jugozapadnjak osjetno će zatopliti – dnevna temperatura ponegdje i iznad 15 °C, a jutarnji temperaturni minusi će izostati, rekla je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.