Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

6,4 po richteru

Tisuće bez struje nakon snažnog potresa u Kaliforniji

Autor: Hina

20.12.2022. 14:57
Tisuće bez struje nakon snažnog potresa u Kaliforniji

Foto: iStockSnažan potres jakosti 6,4 pogodio je obalu sjeverne Kalifornije u utorak, objavio je Američki geološki institut (USGS), dok su lokalne vlasti i mediji izvijestili o nestanku električne energije i oštećenju mosta.


Potres je bio na dubini od 16,1 km, rekao je USGS, dodajući da je udario 12 kilometara zapadno-jugozapadno od Ferndalea u Kaliforniji. Ferndale, grad od oko 15.000 ljudi, nalazi se 420 kilometara sjeverno od San Francisca i 31,54 kilometara južno od Eureke.


Nakon potresa nije bilo opasnosti od cunamija, objavio je američki sustav za upozoravanje na cunami. U Ferndaleu i okolnom okrugu Humboldt, više od 64.000 domova i tvrtki bilo je bez struje u utorak ujutro, objavila je web stranica Poweroutageus.com.
Kalifornijski neovisni operater sustava, koji nadzire velik dio državne električne mreže, izdao je hitnu obavijest za to područje nakon potresa. Lokalni mediji izvijestili su da je patrola kalifornijske autoceste reagirala na napise o pukotinama na mostu Ferndale preko rijeke Eel.


“Taj potres je bio nečuven”, rekao je korisnik Twittera Jimmy Eller, stanovnik okruga Humboldt. “Dobrih 15 do 20 sekundi podrhtavanja”, dodao je.


Caroline Titus, urednica i izdavačica The Ferndale Enterprisea, objavila je na Twitteru snimku prevrnutog namještaja i kućanskih predmeta razbacanih po podu.


“Isprike zbog mračnog videa. Još nema struje”, tvitala je Titus.