Subota, 25. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U NEW YORKU

Sud oslobodio Spaceyja optužbi za intimno dodirivanje

Autor: Hina

21.10.2022. 10:15
Sud oslobodio Spaceyja optužbi za intimno dodirivanje

Foto: ReutersPorota suda na Manhattanu odlučila je u četvrtak da glumac Kevin Spacey nije kriv za spolno dodirivanje glumca Anthonyja Rappa prije gotovo četiri desetljeća.


Odluku je porota donijela nakon manje od dva sata vijećanja kojim je završeno dvotjedno suđenje.


Rapp je optužio Spaceya 2020. godine da ga je napastovao dok je imao 14 godina i tek počinjao  karijeru na Broadwayu te tražio odštetu od 40 milijuna dolara.
U optužnici Rapp navodi ‘da ga je 1986. tada 26-godišnji Spacey nakon zabave u svome domu na agresivni način pokušao položiti na krevet i dodirivao mu intimne dijelove tijela.


Porota nije znala da je više od 20 muškaraca optužilo Spaceyja za nedopušteno spolno ponašanje ili da mu prijeti sudski proces u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Afera je otkrivena krajem listopada 2017. kada je počeo pokret #metoo kojim su prvenstveno holivudske zvijezde progovorile o spolnom nasilju, a zatim su slijedile i druge optužbe za spolne napade protiv Spaceya, što je rezultiralo time da je izgubio angažmane u filmskoj industriji.


Zvijezda Netflixove političke TV uspješnice “Kuća od karata” treba u Londonu odgovarati po drugim optužbama za spolno napastovanje.


Anthony Rapp, koji danas glumi u seriji “Star Trek : Discovery” kao i Kevin Spacey (63) pratili su cijeli proces u sudnici od 6. listopada i ostaju obojica pri svojoj verziji događaja.