Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MINISTAR DIGITALIZACIJE

Njemačka ima poruku za Elona Muska i Twitter: “Evo što očekujemo od vas”

Autor: Hina

06.01.2023. 19:19
Njemačka ima poruku za Elona Muska i Twitter: “Evo što očekujemo od vas”

Foto: ReutersNjemački ministar digitalizacije nedavno se susreo s Elonom Muskom kako bi razjasnio što Berlin očekuje od Twittera, naročito u pogledu borbe protiv dezinformacija, otkako je osnivač Tesle, tvrtke za električne automobile, preuzeo društvenu mrežu, objavilo je ministarstvo u petak.


Ministar digitalizacije i prijevoza Volker Missing, koji je početkom 2023. boravio u Kaliforniji, rekao je Musku da Njemačka očekuje da će Twitter dobrovoljno pristati na obvezu da se bori protiv dezinformacija, rekao je glasnogovornik ministarstva.


Wissing je Musku također rekao da od Twittera očekuje da će se u budućnosti pridržavati Akta o digitalnim uslugama, koji su 27 članica Europske unije i zastupnici u Europskom parlamentu usvojili u travnju 2022. i koji od internetskih platformi traži veći angažman u borbi protiv nezakonitog sadržaja na mreži.


“Bio je to veoma otvoren i dug razgovor”, rekao je u glasnogovornik u priopćenju, dodavši da je Musk dao određena ohrabrujuća jamstva Wissingu.
Njemačka vlada će nastaviti kritički promatrati situaciju u Twitteru, dodao je glasnogovornik, koji nije detaljno komentirao pojedine Muskove izjave.
Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.