Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Dan sv. Patrika

Na paradi u Dublinu sudjelovat će oko pola milijuna ljudi

Autor: Hina

17.03.2023. 16:22
Na paradi u Dublinu sudjelovat će oko pola milijuna ljudi

Foto: ReutersU Dublinu se u petak na paradi u povodu Dana sv. Patrika očekuje pola milijuna ljudi. Organizatori najavljuju da će to biti “najbolja i najveća” parada do sada.  Slavit će se na cijelom irskom otoku, pa tako i u Sjevernoj Irskoj. Mnogi će pratiti paradu u Dublinu putem televizije. Nastupit će 4200 izvođača uključujući bendove, akrobate i mnoge ljude u živopisnim kostimima.


Tema parade je “ONE” čime se želi “baciti svjetlo na svu dobrotu koja nas okružuje” štiteći i prihvaćajući globalne tradicije, kulturu i nasljeđe.


Paradu će predvoditi irska ženska nogometna momčad. Među međunarodnim počasnim gostima je američki glumac Patrick Dufy, poznat po ulozi iz serije “Dallas”, koji je rekao da će posjetom Irskoj ponovno otkriti svoje nasljeđe.
“Osjećam se dijelom nečeg većeg od bilo koga od nas kao pojedinaca”, rekao je. Glumac je rođen na Dan sv. Patrika i u petak slavi 74. rođendan.


Direktor festivala Richard Tierney rekao je da je 50.000 gostiju pozvano na festival tradicionalne irske glazbe koji se održava u Irskom nacionalnom muzeju.