Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

vrijednost prepolovljena

Musk je prilično uspješno upropastio bivši Twitter

Autor: Hina

31.10.2023. 09:03
Musk je prilično uspješno upropastio bivši Twitter

Foto: ReutersPlatforma X izgubila je značajno na vrijednosti otkako ju je prije godinu dana kupio milijarder Elon Musk pod imenom Twitter, prenijeli su u ponedjeljak američki mediji. Časopis Fortune i financijska novinska agencija Bloomberg izvijestili su da je, prilikom dodjele dionica zaposlenicima, X procijenjen na ukupno 19 milijardi dolara.


Musk je platio oko 44 milijarde dolara za Twitter u listopadu 2022. Od tada je Musk mrežu preimenovao u X i rekao da želi izgraditi platformu kao aplikaciju s više funkcija, uključujući financijske usluge.


Platforma se bori od Muskova preuzimanja sa značajnim padom prihoda od oglašavanja. Musk je nekoliko puta rekao da su upola manji nego što su nekad bili.
Mnoge tvrtke izbjegavaju X kao platformu za oglašavanje jer se boje negativnog okruženja za svoje brendove. Musk pokušava popuniti prazninu prihodima od pretplata.


Osim toga, za preuzimanje je uzeo zajmove od oko 13 milijardi dolara koji sada opterećuju platformu X i koji skupljaju kamate od oko 1,2 milijarde dolara godišnje.