Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NOVE MOGUĆNOSTI

Elon Musk najavio da X uvodi audio i video pozive

Autor: Hina

31.08.2023. 19:19
Elon Musk najavio da X uvodi audio i video pozive


Twitter je nekad bio poznat kao „manje je više“ društvena mreža na kojoj za ono što imate reći mora stati u 280 znakova. S vremenom (i samo za korisnike u par država), preko Notes funkcije, to se sad može „rastegnuti“ do 2500 riječi bez „linkanja“ s drugih stranica.


Ali, Twitter se pod novim vlasnikom Elonom Muskom ubrzano mijenja, već izmjena imena u X i loga u prikladnu vizualnu inačicu je zapravo šokantna promjena za brend za koje su znale i (plave) ptice na grani.


Kako on i inače voli sva nova pravila, ograničenja objavljivati sam, danas je bez prijašnjih najava najavio na X-u nove funkcionalnosti ove društvene mreže.
Naime, preko X-a će se u neodređenoj doglednoj budućnosti moći obavljati audio i video pozivi i to – kako napominje Musk – bez potrebe za telefonskim brojem. Funkcija će raditi na svim operacijskim sustavima, Windowsima, Androidu i iOS-u, preko mobitela i osobnih računala.


Ovim potezom Musk pokazuje ambiciju da X pretvori u „super“ aplikaciju s kojom će biti korak ispred domaće konkurencije, prije svega se tu misli na Metin Threads kojim Mark Zuckerberg zapravo pokušava osvojiti nezadovoljne korisnike Twittera, odnosno X-a.