Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

POSJET LONDONSKOJ DŽAMIJI

Kralj Charles nosi poderane čarape; Britanci ga nahvalili

Autor:

09.02.2023. 16:26
Kralj Charles nosi poderane čarape; Britanci ga nahvalili

Foto: ReutersKralj Charles se pridržavao običaja i skinuo cipele prilikom posjeta povijesnoj džamiji u Brick Laneu  u Londonu početkom tjedna. Pokazao je time želju da predstavlja multikulturalnu i viševjersku Veliku Britaniju, javlja Express.

Ali taj njegov potez pokazao je i da je kralj doista vrlo štedljiv. Naime, poznato je da preferira dugo koristiti odjeću; voli da mu se odjevni predmeti pokrpaju i ponovno ih nosi godinama. Ovaj put nosio je istrošene i poderane čarape. Fotografija snimljena u džamiji pokazuje njegova stopala te rupu na desnoj crnoj čarapi.


Neki su Britanci, začudo, oduševljeno reagirali na fotografiju objavljenu na društvenim mrežama. Jedna je Britanka napisala: “Kralj Charles je doista jedan od nas! Većina nas ima barem jedan par poderanih čarapa.” “Baš poput nas!”, pisalo je u jednom komentaru.


Čini se da je manji incident prošao nezapaženo tijekom posjeta bangladeškoj zajednici, a obilazak Brick Lanea bio je uspješan, te je kralj Charles pohvaljen zbog spremnosti da sasluša ljude različitih kultura i religija.


Više od tisuću kraljevih obožavatelja stajalo je na ulicama kako bi vidjeli Charlesa i Camillu. Najdirljiviji trenutak je bio kada je kralj posadio stablo posvećeno Altabu Aliju, mladom Bangladešaninu kojeg su 1978. ubila trojica tinejdžera dok se vraćao s posla.