Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nakon deset dana

Spašen američki speleolog zarobljen u spilji u Turskoj: "Hrvatska ponosna na svoje spašavatelje"

Autor: Hina, Portal ZL

12.09.2023. 08:16
Spašen američki speleolog zarobljen u spilji u Turskoj:

Foto: ReutersAmerički speleolog Mark Dickey koji je 2. rujna ostao zarobljen na dnu spilje na jugu Turske spašen je u ponedjeljak, objavila je Turska speleološka federacija.


“Mark Dickey je izišao”, objavila je Turska speleološka federacija dodajući da je “operacija spašavanja uspješno završena”.


Četrdesetogodišnji speleolog ostao je zarobljen u spilji nakon što je pretrpio krvarenje u trbušnoj šupljini prilikom istraživanja mreže spilja Morca u blizini grada Mersina, koje je provodila međunarodna skupina speleologa.


Foto: Reuters
U njegovu spašavanju sudjelovalo je nekoliko međunarodnih timova, među njima i tim Hrvatske gorske službe spašavanja. Na službenoj Facebook stranici, HGSS-ovci su se zahvalili svojim herojima.


– U ovom trenutku, kada tišina postaje glasna, snažne ruke spašavatelja neumorno se bore protiv vremena, donoseći svjetlost u tamu. Ova noć nije samo priča o spašavanju, već i svjedočanstvo o nevjerojatnom duhu i solidarnosti svih timova koji sudjeluju u akciji u Turskoj. Neka ovaj trenutak posluži kao podsjetnik da ujedinjenost i hrabrost mogu prevladati svaku prepreku. Zahtjevna akcija spašavanja speleologa u Turskoj bliži se kraju.
MARK JE SIGURNO IZVUČEN IZ JAME!
HRVATSKA JE DANAS PONOSNA NA SVOJE SPAŠAVATELJE!


Sažmi