Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Vremenska prognoza

Pred nama pravo bablje ljeto - sunčano i iznadprosječno toplo

Autor: Portal ZL

26.09.2023. 08:22
Pred nama pravo bablje ljeto - sunčano i iznadprosječno toplo

Foto: Luka JeličićS današnjim danom započinje razdoblje “miholjskog” ili “babljeg” ljeta – diljem Hrvatske pretežno suhog, sunčanog i iznadprosječno toplog vremena, ujutro na kopnu često i maglovitog. Na Jadranu će bura ograničavati normalno prometovanje još u utorak, na sjevernom dijelu ponegdje i srijedu.


Tanja Renko za HRT donosi prognozu za utorak, kada nas očekuje sunce, a i visoke temperature.U


– U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, no ujutro je u dijelu Posavine uz niske oblake, moguća i magla. Vjetar slab, većinom sjeverni. Bit će toplije nego u ponedjeljak uz najvišu temperaturu oko 26 °C. Danju razmjerno toplo uz puno sunčanih sati bit će i u središnjoj Hrvatskoj, ali zbog svježeg, ponegdje i maglovitog jutra bit će potrebno slojevito odijevanje. Naime, jutarnja temperatura bit će između 12 i 14 °C, a najviša oko 25 °C. U Gorskom kotaru i Lici ujutro i dio prijepodneva zadržavat će se još dosta oblaka s kojima može mjestimice pasti i vrlo malo kiše, zatim barem djelomice sunčano, dok će na sjevernom Jadranu, koji će i u utorak biti vjetrovit uz jaku i vrlo jaku buru – biti sunčano, a oblačna kapa će u jutarnjim satima vjerojatno biti samo na Velebitu, rekla je za HRT Renko te dodala kako će u Dalmaciji vrijeme biti gotovo pa pravo ljetno
– Pretežno sunčano, često i sasvim vedro te već od jutra neuobičajeno toplo za doba godine. No, bura će još biti jaka zbog čega će i more biti umjereno valovito. I na krajnjem jugu Hrvatske treba računati na jaku buru u jutarnjim satima, a do podneva će oslabjeti i prolazno okrenuti na vjetar s mora. Puno sunčanog vremena osigurat će porast temperature zraka na vrijednosti između 27 i 29 °C, prognozirala je Renko.


Što se tiče dana pred nama, i u njima će biti burno, a u poslijepodnevnim satima na otvorenom moru bit će i sjeverozapadnog vjetra. Bit će većinom sunčano te vrlo toplo.