Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dva tjedna prije

Popunjene prijave za 38. Plitvički maraton

Autor: Marin Smolčić

12.05.2023. 11:37
Popunjene prijave za 38. Plitvički maraton


Ako je suditi po zanimanju natjecatelja čini se kako je Plitvički maraton sve popularnija sportska manifestacije. U nas i u svijetu. Iako je 25. svibnja službeno bio zadnji  rok prijava za 38. Plitvički maraton kojega organizira Atletski klub „Plitvice“ ovogodišnji booking dosegnut je jučer kada se na tri utrke prijavilo tisuću natjecatelja. Potvrdio nam je to predsjednik kluba Leopold Špehar.


– Za prijave više nema mjesta i sljedećih dana će se vršiti uplate kotizacije za natjecatelje. Prijave su nam stigle iz 35 država svijeta, sa svih kontinenata. Ovogodišnji Plitvički maraton održava se 4. lipnja. Mi smo se kao organizatori nadali velikom zanimanju maratonaca, ali svakako nismo vjerovali kada je ukupna start-kvota ispunjena dva tjedna prije dogovorenog roka.


Osim domaćih natjecatelja najviše je prijava stiglo iz Mađarske, Srbije, iz cijele Europe, ali i s područja Meksika, Brazila i Nigerije. Loša vijest u ovoj doista sjajnoj sportskoj priči jest informacija po kojoj nam riječki rokeri Let 3 neće moći nastupiti nakon održanog maratona. Ali smo za to angažirali pjevačicu Mineu.


Popunjeni i smještajni kapaciteti
Već smo javljali dobru i ujedno lošu vijest vezanu uz smještaj natjecatelja i gostiju u privatnom aranžmanu. Doznali smo kako su svi obližnji privatni smještajni kapaciteti u Mukinjama već zauzeti zbog odličnog odaziva natjecatelja i posjetitelja, rekao nam je predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar.


Povratkom turista koji unatoč povremenoj kiši i ovih dana intenzivno obilaze NP Plitvička jezera, za očekivati je i najavljeni  povratak brojnih medija iz Kine, Japana, Južne Koreje i Singapura koji su godinama prije korone intenzivno  pratili i izvještavali detalje događaja na „najljepšem i najtežem maratonu na svijetu“!