Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ivković drugi na Plitvicama

06.06.2011. 22:00
Ivković drugi na Plitvicama


Tradicionalni 26. Plitvički maraton ove je godine okupio mnogobrojne atletičare i atletičarke iz čitave Hrvatske i  inozemstva koji su trčali na stazama dužine 5, 16, i 42 kilometra. Od zadarskih atletičara sudjelovali su članovi AK Alojzije  Stepinac, Kluba atletskih veterana, Olympionika te brojni individualci, odnossno rekreativci. U glavnoj utrci sa novim  rekordom pobjedio je  Ashen Afi Erkolo iz Etiopije. Od zadarskih atletičara najuspješniji je bio mlađi kadet Hrvoje Ivković (A.  Stepinac) koji je u utrci na 5 km osvojio drugo mjesto. Pored njega vrlo dobri su bili također mladi atletičari čije vrijeme tek  dolazi Mateo Čulina (A. Stepinac) i Ivan Perica (Olympionik).
Od veterana nastupili Damir Dukić Kuke na maratonskoj utrci (42.195 m), Borislav Perica i Rajko Pantalon na 16 km te  Biljana Perica, Slobodan Miolović i Danijel Tadić na utrci 5 km.
Na tradicionalnom “obiteljskom maratonu”, na kojem mogu trčati članovi jedne obitelji sudjelovali su Biljana, Borislav i Igor  Perica koji su 2009 osvojili drugo mjesto, a ovaj su put izborili plasman među prvih pet obitelji.