Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Zadnjih 50 mjesta

Pri kraju prijave za 38. Plitvički maraton, očekuje se koncert grupe Let 3

Autor: Marin Smolčić

23.04.2023. 14:08
Pri kraju prijave za 38. Plitvički maraton, očekuje se koncert grupe Let 3

Foto: Marin SmolčićIako je 25. svibnja službeno zadnji rok prijava za 38. Plitvički maraton kojega organizira Atletski klub „Plitvice“ čini se kako će ovogodišnji booking biti ranije dosegnut. Potvrdio nam je to  predsjednik kluba Leopold Špehar do danas je prijavljeno ukupno više od 950 natjecatelja.


– Ostalo je još svega 50 mjesta za ovogodišnji Plitvički maraton koji se  ove godine održava 4. lipnja. Rok za prijave je 25. svibnja i ako je suditi po sadašnjoj dinamici prijava i  priprema bit će to još jedna odlično organizirana sportska manifestacija. Ovoga vikenda stigla je prijava za sudjelovanje 60 maratonaca iz Slavonskog Broda.


Raznolika je i nacionalna struktura natjecatelja. Osim domaćih snaga najviše je prijava stiglo je iz Mađarske, Srbije, iz cijele Europe, ali i s područja Meksika, Brazila i Nigerije. Uznapredovali su kontakti s riječkom grupom Let 3 i nadamo se da će oni biti dio kulturno-zabavnog programa 38. Plitvičkog maratona. Dobra i ujedno loša vijest vezana je uz smještaj natjecatelja i gostiju u privatnom aranžmanu. Doznali smo kako su svi obližnji privatni smještajni kapaciteti u Mukinjama već zauzeti zbog odličnog odaziva natjecatelja i posjetitelja, požalio nam se predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar.
Povratkom turista koji ovih dana intenzivno obilaze NP Plitvička jezera, za očekivati je i povratak  brojnih medija iz Kine, Japana, Južne Koreje i Singapura koji su godinama  pratili i izvještavali detalje događaja na „najljepšem i najtežem maratonu na svijetu“!