Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

PREMIJER PORUČIO

Plenković o poreznoj reformi: Bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo

Autor: Portal Novi list

02.05.2023. 20:26
Plenković o poreznoj reformi: Bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo

Foto: Vedran KaruzaNakon sjednica šireg predsjedništva HDZ-a šef stranke i premijer Andrej Plenković još je jednom potvrdio da Vlada priprema novi paket poreznih reformi.


“Rasterećujemo one s najnižim plaćama”


“Razgovarali smo o daljnjim poreznim rasterećenjima, prvenstveno onih najugroženijih s najnižim plaćama, da povećamo neto plaće građanima.


Ideja je da se cijeli paket detaljizira, drugo čitanje bi bilo najesen”, rekao je Andrej Plenković, a N1 prenosi da je pritom podsjetio na dosadašnja porezna rasterećenja.
O najavama gradonačelnika da će ukidanjem prireza poskupjeti neke gradske usluge, rekao je: “Opozicijske stranke imaju dva narativa.


“Naš cilj? Da poraste neto plaća”


Ili će reći da je kava predizborna aktivnost, a izbori su za godinu i pol dana, a njihova retorika ima predizborni karakter godinu dana unatrag. To je smiješno.


Izbori jesu u nekom trenutku. Taj narativ kako će oni kad je riječ o prihodima, ne stoji, neka pričekaju još malo s elaboriranjem cijele reforme. Ide za tim da građani to osjete na plaćama, bitno je da poraste neto plaća, to je cilj koji imamo.”