Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PREMIJER UZVRATIO

Plenković o Milanoviću: Ako i ne koristi opijate, često su njegove izjave kao da je pod utjecajem

Autor: Portal Novi list

24.04.2023. 19:29
Plenković o Milanoviću: Ako i ne koristi opijate, često su njegove izjave kao da je pod utjecajem

Foto: Foto Mateo LevakPremijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a. Poručio je da gospodarski pokazatelji idu u prilog Vladi.


“U četvrtak ćemo izaći s novim prognozama gospodarskog rasta i očekujemo da će biti iznad 2 posto. Smanjili smo javni dug i cilj nam je smanjiti ga na 60 posto, a bili smo u vrijeme covid krize na 80 posto”, rekao je Plenković, prenosi N1.


O smjeni Vanje Marušić


Dodao je da se ide u donošenje Zakona o hrvatskom jeziku, a potom se dotaknuo današnjih izjava predsjednika Zorana Milanovića.
Podsjetimo, Milanović se osvrnuo na smjenu šefice USKOK-a Vanje Marušić.


“Prije nekoliko dana je na jedan krajnje pokvaren način proganjana šefica USKOK-a, prije toga je glavna državna odvjetnica, koja je trenutno obnaša i dužnost glavnog državnog autolimara, proganjala i svog prethodnika Jelenića. Htjela ga je izbaciti iz sustava pa je ta nakana propala. Nešto je jako trulo u tom sustavu”, rekao je među ostalim Milanović.


Evo što je o tim Milanovićevim riječima imao za reći Andrej Plenković:


“Milanović opet vrši hajku”


“Milanovićeve izjave su kontinuirano iznošenje pritisaka na rad DORH-a i Uskoka i hajka na članove vlade. Naravno da su DORH i Uskok potpuno neovisni i ne miješamo se u njihove poslove.


Mi nismo ti koje se unaprijed obavještava. te njegove teze puno više govore o njemu”, rekao je Plenković.


“Nisam ja nego on išao u tu bužu u Slovensku”


Potom je dodao:


“Vidim da je spominjao nekakve opijate. On, ako ih i ne koristi, često su njegove izjave kao da je pod utjecajem opijata.


Vidim da se jako gorljivo zanima za svoga znanca Dragana Kovačevića, očito ga to jako intrigira i zanima. Što se tiče Slovenske, nisam ja nego on išao u tu bužu u Slovensku – da se ne baci”, rekao je premijer.


O slučaju bolnice u Sisku


Što se tiče bolnice u Sisku gdje su dvije pacijentice stavljene u isti krevet, a jedna od njih je taj dan preminula, rekao je da se tamo još utvrđuju okolnosti. “rekao sam i prije da to nije normalno”, istaknuo je.


O mogućem štrajku sudaca kaže da ministar Malenica ima sastanak s njima.


“S naše strane je prisutna otvorenost i u našem mandatu su im povećane plaće. Ja ne viidm ni jedan razlog za štrajk ili govor o štrajku. Kao što ga nisam vidio ni kod liječnika. Treba realno staviti na stol koliko su rasle plaće zadnjih godina. Samo je osnovica narasla za 30 posto. Imamo rast i prosječne, i medijalne, i minimalne plaće”, rekao je Plenković.