Petak, 14. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Božićna čestitka

Plenković: Moramo proći još mnogo izazova, no nastavljamo raditi za boljitak svih nas

Autor: Hina

24.12.2022. 13:53
Plenković: Moramo proći još mnogo izazova, no nastavljamo raditi za boljitak svih nas

Foto: Davor KovačevićPredsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu te naglasio kao je pred Vladom još puno posla i izazova, ali da nastavlja raditi za boljitak i prosperitet naše domovine


”Božić nam donosi nadu, radost i ljubav te nas osnažuje u stvaranju zajedništva i međusobnog razumijevanja. Vođeni načelom kršćanske solidarnosti, posebno pomažemo onima kojima je to najpotrebnije”, napisao je Plenković u čestitki.


“Uz brojna iskušenja koja smo imali u godini na izmaku, poduzeli smo sve da očuvamo standard naših sugrađana, da sačuvamo društvenu koheziju i spriječimo socijalnu frakturu te da pridonesemo daljnjem gospodarskom rastu i razvoju naše domovine. To ćemo nastaviti činiti, podupirući daljnji rast plaća, mirovina, socijalnih naknada i zaposlenosti u Hrvatskoj”, istaknuo je.
Naglasio je i da ostvarenje strateškog cilja o članstvu u europodručju i schengenskom prostoru pozicionira Hrvatsku u samu jezgru Europske unije, ali još važnije, donosi brojne prednosti koje će najviše osjetiti hrvatski građani i naše gospodarstvo.


“Svjesni da je još puno posla i izazova pred nama, nastavljamo raditi za boljitak i prosperitet naše domovine. Poseban naglasak u svim politikama stavljamo i na demografsku revitalizaciju”, naveo je.


“Drage sugrađanke i sugrađani, želim vam da provedete božićne blagdane u miru i radosti s obitelji i vašim najbližima i da vam božićna poruka nade donese obilje mira i zdravlja. U ime Vlade i osobno želim vam sretan i blagoslovljen Božić”, stoji u premijerovoj čestitki.