Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

božićna čestitka

Jandroković: Svijetu je potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom

Autor: Hina

24.12.2022. 12:30
Jandroković: Svijetu je potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom

Foto: Patrik Macek/PIXSELLPredsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu božićnu čestitku te naglasio da je svijetu koji se nastavlja ubrzano usložnjavati potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom koju u sebi nosi rođenje Sina Božjega.


„Blagdan Kristova rođenja blagdan je vjere, ljubavi, mira i nade, vrijeme radosti koju treba velikodušno dijeliti sa svojim obiteljima, bližnjima i svim ljudima dobre volje. Istovremeno, božićno je razdoblje prigoda za preispitivanje vlastitih vrijednosti, postupaka i postignuća”, napisao je Jandroković.


Istaknuo je da se Hrvatska ove godine zaista može sa zadovoljstvom osvrnuti na zacrtane strateške ciljeve, koje je uspjela ostvariti – ulazak u europodručje i schengenski prostor.
“A na kraju godine, u kojoj je naš državni teritorij u cijelosti spojen Pelješkim mostom, dobili smo i pomalo neočekivani predbožićni sportski poklon:  svjetsku nogometnu broncu”, dodao je.


Ipak, napisao je, osjećaji s kojima dočekujemo ovaj Božić nedvojbeno su pomiješani. Jer nakon brojnih iskušenja prethodnih godina, od razornih potresa do globalne pandemije COVID-a 19, od veljače svjedočimo i povratku rata na europski kontinent.


“Ovog se Badnjaka navršava punih deset mjeseci kako ukrajinski narod proživljava užase rata. Njihova nam teška sudbina, kao rijetko komu u današnjoj Europi, priziva sjećanja na bol i žrtve položene u borbi za vlastitu slobodu i samostalnost. Podsjeća nas kako ju ne smijemo uzimati zdravo za gotovo, niti zatvarati oči pred razaranjima i ljudskom patnjom, bilo gdje u svijetu”, naglasio je.


Osvješćujući nam potrebu za zahvalnošću na onomu što imamo, ovaj nas Božić, naglasio je, poziva na snažniju solidarnost sa svima koji trpe. “Jer činjenica da blagdan Kristova rođenja u Hrvatskoj dočekujemo u toplini naših domova i okrilju obitelji istinski je blagoslov, brojnima ovih dana uskraćen”.


“Svijetu koji se nastavlja ubrzano usložnjavati uistinu je potrebna poruka pobjede svjetla nad tamom koju u sebi nosi rođenje Sina Božjega. I hrvatsko je društvo potrebito jačeg međusobnog razumijevanja, tolerancije i zajedništva, te konstruktivnijeg rada svih njegovih dionika za opće dobro”, poručio je Jandroković.


“Neka stoga vjera, ljubav, mir i nada ovih blagdana ispune srca ljudi diljem naše Domovine, kako bismo u sljedećoj godini, u intenzivnijem međusobnom dijalogu i s više optimizma, bili spremni na nove pozitivne iskorake”, dodao je.


“Svim građankama i građanima Republike Hrvatske, kao i Hrvaticama i Hrvatima u iseljeništvu, uime Hrvatskoga sabora i osobno želim čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu 2023. godinu!“​, napisao je Jandroković.