Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

božićna čestitka ministra

"Najvažniji uspjeh MUP-a ulazak u šengenski prostor"

Autor: Hina

24.12.2022. 12:56

Foto: PixsellPotpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u blagdanskoj čestitki djelatnicama i djelatnicima MUP-a da je njihov najvažniji uspjeh ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja – ulaska Hrvatske u šengenski prostor.


“Godina iza nas zasigurno je bila izazovna ali je donijela i zaslužene rezultate našeg zajedničkog rada i truda. Rezultati su to koje ćemo ostaviti u naslijeđe budućim naraštajima”, istaknuo je Božinović.


U okolnostima velikih sigurnosnih izazova s kojima se suočavaju Europa i svijet, a među kojima prednjači rat na europskom tlu, ministar Božinović poručio je da se “naš sustav i u tako nepredvidivom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio”.
A sve s jednim ciljem – sigurnost naših građana i svih koji nas pohode, obrana zajedničkih europskih vrijednosti uz zaštitu naših nacionalnih interesa”.


Ministar Božinović kaže da nas ovo vrijeme potiče prisjetiti se svega što je ostvareno, ali i planirati nove pothvate. “MUP kao najvažniji uspjeh može istaknuti ostvarenje našeg dugo očekivanog cilja – ulaska Hrvatske u klub država članica šengenskog prostora”.


Ustvrdio je da je to rezultat ustrajnosti i posvećenosti svakog pojedinca u MUP-u pa mogu biti ponosni na sve što su postigli.


Uz mnogobrojna ulaganja u sustav, Božinović ističe kako se u godini iza nas hrvatska policija jasno pozicionirala na međunarodnoj razini, a hrvatski sustav civilne zaštite ispunio je svoju misiju zaštite i spašavanja na nacionalnom i međunarodnom planu.


“Međutim, nismo i ne smijemo zaboraviti temeljne vrijednosti – mir, sigurnost, zajedništvo i suosjećanje prema potrebitima”, poručio je. Zadržati humanost, zajedničkim naporima i predanim radom, nastaviti postizati vrhunske rezultate te stremiti boljem zajednički je plan i u 2023.


Božinović je čestitao Božić i Novu godinu policajkama i policajcima, pripadnicama i pripadnicima civilne zaštite te djelatnicama i djelatnicima MUP-a.